Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Jak je to se spravou spektra u nabizenych pripojek ADSL (DSL vubec)

Jak je to se spravou spektra u nabizenych pripojek ADSL (DSL vubec)

Pavel Priplata (23.9.2003 22:04:26)

Tahle otazka je spis pro nejakeho technika z Telecomu, zajimam se o to z ciste studijnich ucelu. Zajima me, jestli u kabelu, ktery sdruzujou mnoho paru s DSL pouziva Telecom(nebo kdo to provozuje) nejakej system spravy spektra. Diky za odpoved.

Ice (23.9.2003 23:26:39)

Mate namysli nejake multiplexovani?? To uz ze zcela prosteho duvodu neni mozne a je to take jednou s pricin delsi doby zavedeni adsl nekterym zakaznikum, proste se musi vyhodit z PCMky a napojit naprimo.

Honza (24.9.2003 08:53:12)

Mate namysli mereni prenosoveho spektra pri obsazeni vsech paru v kabelu signalem dsl?

Pavel Priplata (24.9.2003 19:45:57)

Omlouvam se, trosku to upresnim. Jde o to, ze pri pouziti vice paru s prenosem DSL vedle sebe, je nutne snizit rychlost prenosu kazdeho paru(kvuli preslechum...). Zatimco pri jednom paru by byla mozna plna rychlost. To nejjednodusi co se s tim da udelat je, ze pro vsechny kabely s konkretni delkou se stanovi jedna prenosova rychlost, at uz se to provozuje kde chce. Nebo s pouzitim "spravy spektra" (spectrum managment) je mozne menit adaptivne rychlost v zavislosti na konkretnich podminkach a vytezit z kazdyho paru maximum. Tady nejde ani tak o boom s ADSL a jednotlivyma zakaznikama, protoze ti maji proste rychlost omezenou tim co si koupili, ale spis o prenos dat mezi ustrednama, kde je jeste metalika atd...