Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Aktivni rezim

Aktivni rezim

Ondra (12.4.2004 09:35:54)

Ahoj, mam modem Alcatel 510i predelanej na PPPoA ale nemuzu byt v aktivnim rezimu, ci zaklaat servery... Prosim, jak se to da zapnout? Nebrani to HW firewall v modemu? jak ho vypnout? Nebo je to v necem jinym? diky!

Houmles (12.4.2004 10:09:37)

ZASE? Na tohle se tu ptají pořád dokola. V NAT nastavíš default server na (neveřejný) IP tvyho kompu v siti. Potom ale budeš potřebovat softovej firewall, páč bys byl nechráněněj. (NAT je ve webovým rozhraní modemu)

Ondra (12.4.2004 10:21:07)

jo diky, ale nestane se nahodou neco, kdyz je na modemu napojeno vic pocitacu?

BDs (12.4.2004 14:21:51)

Na ostatni kompy to routuje vpohode...neboj...

Petr Borecek (12.4.2004 12:07:15)

Anebo si spust Telnet 10.0.0.138(To je adresa meho modemu nevim jak to je u 510i) Napises "nat" enter "create"" enter protokol= tcp inside addr= 10.0.0.1 (adresa tve sitove karty pokud mas modem nastaveny jako DHCP nevadi nastav si ji napevno) inside port= 27015 (port na kterem bezi hra nebo DC++ tohle je CS ktery ma rozah 27010 -27018) outside addr= 0.0.0.0 (vnejsi adresa ta na ktere jsi videt na netu muzes dat tu svoji 213.***.***.*** ale kdyz das 0.0.0.0 tak ti to zustane v nastaveni i po rebootu modemu a funguje to) outside port= 27010 (ten samy port co pred tim) a takhle si namapujes porty co chces a hlavne u her protokol= tcp tak udp.

ondra (12.4.2004 13:27:39)

diky za vysvetleni, nemas icq? potreboval ybch jeste s par vecma poradit a tady pres board se mi to nezda moc efektivni. diky!

Petr Borecek (12.4.2004 14:39:41)

ICQ nemam to web rozhrani nevim ja mam modem Speed Touch Home predelany na ST pro a ten to nema.Klidne to tady napis aspon kdyz nekdo bude mit podobny problem tak se to nemusi psat vickrat.

Ondra (12.4.2004 14:48:18)

jde o to, ze tam se da v polozce nat taky udelat novy pravidlo (nebo jak se to nazyva?). Ale jaksi me to nejde. Udelal jsem pravidlo pro 10.0.0.1 jako in a out jsem enchal 0.0.0.0 (nezvoleny). Potom jsem to ulozil a odpojil a pripojil a jeste jednou jsem to ulozil. Kdyz jsem pak zalozil ve vietcongu server (na port, ktery obsahoval range, kde sem mapoval ten port) tak jsem se ho pak snazil najit v gamespy arcade, ale bez uspechu :( . I DC++ nechtel nejak jet (jen lidi se ke me mohli pripojit a tahat, ale ja ne). Kdyz jsem ale vlozil jak Houmles rikal svoji IP, kterou jsem si v ipconfig nasel, jako 10.0.0.1 a vlozil jsem ji do Default serveru pole, tak zacal active mod v DC++ fachat, ale stale nejde zalozit server ve vietcongu... :( nevite proc? nebo to jen ja nemuzu videt, ze jsem vlastnikem toho serveru? Diky za odpovedi!

Petr Borecek (12.4.2004 15:50:09)

Ve Vietcong nevim nevidel jsem tu hru ale CS a AA mam vyskouseny a jede mi to a v tom DC++ musis dat svoji vnejsi adresu napr.213.***.***.*** a ten port co si namapoval musi byt ale mapovany jak v tpc(pouziva na search) tak udp(pouziva na prenos protoze je rychlejsi) me to tak jede.

Anonym (13.4.2004 11:38:37)

Ciste orientacne. Je to presne obracene. UDP se pouziva pro search a TCP pro prenos.

Petr Borecek (13.4.2004 16:59:53)

No je to mozny ale ja to mam u klienta DC:PRO takhle ale je mozny ze ma spatne udelany graficky GUI. :-)

ondra (12.4.2004 13:52:48)

jo a jeste neco, nejde to misto v telnetu nastavit v webovym rozhrani modemu?

Petr Borecek (12.4.2004 14:43:24)

Jo jsem zapomel po namapovani tech portu jeste kontrola nat= "list" enter nat= "save" enter