Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Jak pridelit dvema pocitacum maximalni rychlost pripojeni?

Jak pridelit dvema pocitacum maximalni rychlost pripojeni?

Pepa (7.1.2008 15:41:52)

Dobry den, mam 2 pocitace pripojene pres router Edimax BR-6104k.Internet funguje vporadku, dokud na jednom z pocitacu nepustim napr. internetove radio,tim se rapidne snizi rychlost pripojeni na druhem pocitaci a jen stezi muzu alespon prohlizet webove stranky.Proto bych vas chtel poprosit jestli s tim mate nekdo zkusenosti, jak na tom routeru nastavit napevno pro kazdy pocitac 512Kbps.Reps. jestli to ten router vubec dokaze, nejsem technicky typ a u specifikace sou ruzne zkratky kterym nerozumim.Popripade jestli na to neexistuje nejaky program. Dekuji za odpoved

ted (7.1.2008 19:36:22)

taky jsem to řešil, mám ADSL modem zyxel jednoportový přivedený do EDIMAX 4xport ,1xWAN a WIFI (teď nevím přesně číslo,mám to na střeše a přes telnet mi to neukáže přesný název, musí to podporovat službu QoS ) Důležitá je ta služba QoS jinak by jsi to musel řešit přes počítač, který by musel být ale stále zapnutý.

Pepa (8.1.2008 12:21:51)

dekuji za radu, bohuzel muj router nepodporuje sluzbu Qos, tak jsem to prozatim vyresil tak ze na oba pocitace jsem nainstaloval "DU super controler" a omezil rychlost stahovani a odesilani na polovinu, pro kazdy pocitac stejne.

mjkl (8.1.2008 20:51:22)

Nene, QoS nutně umět nemusí. Stačí když umí bandwith management.