Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > ADSL přes WIFI

ADSL přes WIFI

maleman (9.3.2008 11:30:15)

Mám připojení přes cdma a jsem silně nespokojen...Proto jsem se rozhodl pro připojení přes ADSL-a jsme u problému-v našem domě není pevná linka...Ale je u příbuzných v domě na které máme přímý výhled a tak mě napadlo zkusit ten signál posílat přes wifi rozhraní, které je už dostupné u většiny ADSL modemů.... mám modem zyxel PRESTIGE 600 který jsem umístil k nim a zkoušel signál-výsledek: na svém notebooku jsem sice signál chytil, ale je velmi slabý a občas vypadne (i když ping se pohybuje kolem 10ms) A tak mám dotaz- kdybych měl u nás doma další modem spolupracovali by? (wifi antena v notebooku je evidentně slabá). Doufám že jsem to nenapsal moc zmateně a poradíte mi jak toto spojení nejlíp zrealizovat...Díky.

Anonym (9.3.2008 16:27:47)

Jak je to daleko? Jinak technicky je to resitelne, zalezi jenom na tom, jake jsou mistni podminky, druhy modem by se samozrejme nepouzil, jsou na to krapet jina zarizeni primo pro tenhle ucel urcena :-)

maleman (9.3.2008 19:02:51)

Ano, hledal jsem na internetu-je toho hodně....mě jen šlo o to že bych měl k dispozici 2 tyto modemy, ale wifi rozhraní u každého z nich je určeno pouze pro komunikaci s PC, Notebookem, nikoliv pro komunikaci mezi modemy- jestli tomu rozumím.... Vzdálenost je cca 85m.

Anonym (9.3.2008 20:22:59)

Ta vzdalenost je uz tak na hrane integrovanych anten, obzvlast pokud je to pres 2 steny. Asi by to chtelo externi smerovou antenu na router. Pak je jista mala sance, ze to pujde s antenou v notebooku, pokud ne, tak externi klient s LAN rozhranim + externi antena.

maleman (9.3.2008 23:44:22)

No já to jakž takž chytám i bez externích anten-i ping je celkem dobrý, ale je fakt že to spojení někdy spadne.... A kdybych měl na routeru externí antenu ( ta původní je asi 2dBi) tak by se sice vyřešil download, ale problém by byl s tím odesíláním...To by se pak snad dalo vyřešit wifi kartou nebo wifi USB adapterem k notebooku.... No já asi zkusím sepsat tu smlouvu, vše zapojím a uvidím, třeba to pujde a když ne, tak použiju ty externí anteny.

Anonym (10.3.2008 07:16:42)

externi antena na routeru muze (ale pravda i nemusi) vyresit oba smery. Ma nekolik vyhod - jednak je smerovejsi, takze pokud je nejake ruseni z jineho smeru, omezi se. Ma vyssi vysilaci vykon, takze k NB doputuje lepsi signal, ma ale i vyssi citlivost na prijmu, takze ji staci k bezchybnemu prijmu slabsi signal. Bez vyzkouseni ale nic nezjistis.

maleman (10.3.2008 09:04:20)

Fajn, sepíšu tu smlouvu a budu laborovat…Jen mi ještě řekni kolik tak řádově mají notebooky zisk anteny.