Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Nemožnost ADSL - vzdálenost?

Nemožnost ADSL - vzdálenost?

Zapa (17.3.2008 11:03:19)

Dobrý den, poradíte mi někdo? Chtěl jsem si pořídit ADSL, ale narazil jsem na problém nemožnosti připojení mojí linky. Dle operátora je to kvůli vzdálenosti, nebo "nějakým technickým důvodům". Celkem bych to i bral, to bych si ovšem nesměl prověřit několik mě známých okolních čísel, kde ADSL je možné poskytnout. Když to zobecním, tak vpravo cca 80m (možná ani ne) ADSL je, vlevo zhruba na tu stejnou vzdálenost také. To mám opravdu takovou smůlu, že to těch "pár"metrů nejde zřídit, nebo už není volná linka? Proč jen bydlím v takové díře. :-)

Anonym (17.3.2008 18:01:59)

Jestli to jde u sousedu melo by to jit(nejakych 100m uz nehraje roli). Teoreticky tedy soused muze byt na jinem vedeni a to vase byt ve spatnem stavu. Pripadne plny dslam. Vyprdnul bych se na operatora a chtel technika at to pripadne prijedou promerit.

Zapa (17.3.2008 18:52:10)

Dík za odpověď. Brouzdal jsem dál po okolních číslech a je to tak 50 na 50. Dokonce jsem se setkal s tím, že na jednu adresu mají dvě linky a samo že na jedné ADSL možné není, zatímco na té druhé ano. Uvažoval jsem i o tom, že linku zruším a nechám si zavést novou, ale nikdo mi nezaručí, že pak nebudu na tom samém. Najednu stranu O2 chápu, za to co jim platím za net přes mobil, můžou být opravdu v klidu....

David (18.3.2008 08:20:59)

Já bych se připojil k doporučení nějak si "opatřit" technika, co to přijede prověřit... Kusovky na "teplé lince" ti obvykle řeknou velký kulový, maj tam akorát napsaných pár slintů v PC a absolvovaný rychlokurs "jak poslat zákazníka do prdele rychle a slušně tak, že se tam bude ještě těšit" :-) IMHO pokud nemáš extra smůlu, tak by to nějak řešitelný být mělo... P.S: Ještě mě tak napadá - netuším, jaké vztahy máš s těmi co jsou 80m od tebe, ale v případě neřešitelnosti ADSL u tebe není 80m pro sdílení například prostřednictvím Wifi neřešitelný problém... :-)

Anonym (18.3.2008 18:15:54)

To, že v baráku A ADSL už je a v baráku B zřídit nejde je dost častá situace a může za to fakt, že v kabelech nelze použít úplně všechny telefonní páry na ADSL. Doporučený poměr je cca 1:4 (nevím přesně, jak moc to TO2 dodržuje), takže v podstatě, jeden drát ze čtyřech, na ostatních se nedoporučuje zřizovat. Důvodem jsou přeslechy do ostatních vodičů, takže nová ADSL by mohla klidně sestřelit ty dvě v okolí. Jinak, TO2 má na tohle SW a dokáže rozlišit (většinou), kdy je potřeba technický šetření v lokalitě a kdy je prostě kabel už "přeplněný".