Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Sdílení ADSL připojení

Sdílení ADSL připojení

Petr (28.5.2008 00:48:17)

Prosím zkušenější o radu. Mám do domu ADSL od O2, moem je Alcatel Speedtouch, který je následně připojen k routeru D-link DI 524, kterým je distribuován signál přes WiFi po domě. Normálně všechno chodí super, ryclosti měřené na dsl.cz jsou kolem 2,4 až 3MBps.V okamžiku, kdy se připojí dcera se svým notebookem na WiFi a spustí BitTorrent, spadne mi rychlost někam na 25 - 80 kbs a zůstane to často i po tom, co BitTorrent ukončí. V okamžiku, kdy vypne počítač, se rychlost vrátí okamžitě zpět. Mám nějakou šanci na nastavení spravedlivého sdílení? Zkusil jsem jí v BitTorrentu snížit povolené rychlosti přenosu, ale nestalo se nic podstatného. Dá se s tím něco dělat? Dík za každou radu, už mne to docela obtěžuje.

INJA (28.5.2008 10:00:41)

Tady není ani tak problém s rychlostí připojení, jako spíše to, že modem nevládá více připojení najednou. Aby jste mi rozuměl. BitTirrent vytváří až tisíce připojení na různé servery nebo k jiným počítačům v síti. Je prostě přetížený a jelikož Alcatel Speedtouch nepatří zrovna mezi špičku, myslím si že jediným řešením je pořídit lepší modem. Zkuste si někde vypůjčit nějakého Zyxela nebo ještě lépe Vigora a uvidíte zda se rychlost nezvýší. Možná se pletu, ale měl jsem obdobný problém s přiděleným modemem od O2.

Anonym (28.5.2008 20:33:21)

Omyl,Speedtouch je špička,ale problém je ve vytíženém uploadu.V důsledku toho spadne rychlost downloadu na minimum.Řešení je omezit bittorent v uploadu na cca 80% reálné rychlosti,tím zůstane místo pro potvrzovací pakety pro download a ten tak pojede plnou rychlostí.

Nargon (29.5.2008 00:15:09)

Ano Speedtouch patri ke spicce. Ale v tomto pripade problem nebude asi pocet konexi nebo rychlost uploadu. Jak autor dotazu pise, tak problem zustava, ikdyz bittorrent se vypne. A kdyby to byl pocet konexi nebo rychlost tak by se to po jeho vypnuti melo vratit do normalu. Ale kdyz se to vrati do normalu az vypnutim pc, tak to bude uplne jiny problem a osobne vubec netusim jaky.

INJA (29.5.2008 10:47:53)

Nu dobrá, nevím čemu říkate špička, ale to je myslim jedno. Jenom jsem navrhoval zjistit, jestli to dělá modem nebo router. Podle mě modem. Ještě bych zkusil dceřin počítač zkusmo připíchnout na router kabelem, jestli to nedělá Wi-Fi modul.