Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > ADSL modem - více počítačů

ADSL modem - více počítačů

Petr Novotný (6.10.2003 14:15:33)

Rád bych připojil k internetu dva počítače nezávisle najednou přes modem Alcatel Speedtouch 510i. Mám ADSL Basic od Nextry. Existuje nějaký switch nebo jiná varianta, jak bych to mohl realizovat? Pozn. Nejsem počítačový odborník. Předem děkuji za reakce.

Pavel (6.10.2003 14:45:48)

Switch ti určitě pomůže, dá se to pak nastavit v pohodě tak, že ti půjde každej počítač nezávisle na druhym, nebo i oba najednou.

Free (6.10.2003 19:34:57)

Pokud myslis situaci - 2 pocitace rekneme v jedne mistnosti, 1 modem, moznost internetu na obou - tak to je relativne snadne. potrebujes: - zasitovat oba pocitace, na to je potreba tzv. krizovy kabel a sitovka na obou kompech - zvolit si jaky pocitac bude 'hlavni', k nemu pripojit modem a nainstalat na nej napriklad Winproxy (je zadarmo). Chtelo by aby to byl ten silnejsi nebo vybaveny vice pameti z pocitacu, protoze minimalne doporucuju spustit na nem nejaky Firewall pro ochranu pred pripadnym utokem pres internet (lze take sehnat legalne zadarmo). pouzivani: - pokud budes chtit browsit z pocitace kde je modem tak neni co resit, zapnes a brousis. - pokud budes chtit browsit z druheho pocitace musis zaroven zapnout i pocitac kde je modem - pokud chcete brousit oba tak musis zapnout oba pocitace ;-))) Sam to mam takhle udelane, a to dokonce pres GPRS.

Petr Novotný (6.10.2003 20:31:27)

Díky moc za odpovědi. Tahle varianta je mi známa. Jde mi o to, jak dva počítače připojit k internetu nezávisle jeden na druhém přes jeden modem, aniž bych je musel zasíťovat.

Jarda (7.10.2003 00:20:06)

pokud je připojíš k modemu přes switch, tak je defakto stejně prosíťuješ, ale ten modem se stane součástí sítě (má svoje IP) a budeš se na něj moc připojit jak z jednoho, tak z druhýho počítače anebo klidně z obou, mám to tak udělaný doma a funguje to, ale když už budeš mít oba počítače na jedný síti, tak proč už je neprosdílet, to už je jednoduchý.

Free (7.10.2003 11:47:34)

Presne, myslim ze pouzitim switche u dvou pocitacu nic neziskas. Navic treba firewall budes IMHO muset nainstalovat na obe masiny misto jedne.

Jarda (7.10.2003 17:22:58)

Já to tak mám protože mám jeden switch stejně doma na LAN zapářky a navíc je velká pruda zapínat jeden počítač proto, že se chci z druhýho podívat na net :) a stejně je chci mít prosíťovaný, protože sem líná prdel a je pro mě pohodlnější se na něco mrknout rovnou, než se zvednout a muset těch 10 metrů popojít

JOE (8.10.2003 10:09:32)

Myslím že zapojení switche nebo HUBu je ideální. PC jsou na sobě nezávislá, a celkem schopný firewall jde zapnout přímo na 510i, nehledě na NAT který pro většinu protivných a věci do hloubky neznalých útočníků odradí.