Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Rozbočovač (splitter)

Rozbočovač (splitter)

Luky (22.10.2008 15:38:09)

Koupil jsem si Huawei EchoLite HG520i a zapojil ho pomocí rozbočovače (Speedtouch ISDN splitter) od staršího modemu Alcatel Speedtouch USB. Zatím to běží, půjde to i po tom, co mi na navýší rychlost na 8 Mbit? Má s tím někdo zkušenosti? Má splitter na to nějaký vliv?....na info linku se nemůžu vůbec dovolat. Díky

Spacekarlos (21.2.2009 00:41:27)

Ahoj Luky. Splitter je jen anglický název, rozbočovač je jen jiný název pro frekvenční vyhýbku. Něco podobného máš v reproboxech nebo v každém tel. tuneru. Signál rozdělí (vyhne - od toho ten název) na VHF a UHF pásmo. Jak už název říká - rozděluje signál podle frekvence a né podle rychlosti. Já mám splitter od ZyXELu a je na něm napsáno ADSL / ISDN. Jsou stavěny na obě digi linky. Myslím že to půjde i potom. Musel bych vidět schéma i s paramerty součástek.

Mungo (21.2.2009 19:46:33)

Jediné, co má vliv, je to, zda máte telefonní linku typu Annex A nebo Annex B. Annex B je novější a umožňuje, aby na lince mohly běžet ISDN služby - veškeré ADSL připojení od roku 2004 je nyní na linkách Annex B. Pokud jste měl staré připojení na (novější) Annex B, tak tomu odpovídal i ten starší SpeedTouch a nic nemusíte měnit.