Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > domácí síť - prosba o pomoc

domácí síť - prosba o pomoc

Wallenberg (8.12.2008 22:59:32)

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o pomoc. Jsem připojen k internetu pomocí modemu Zyxel P-660HW-T3. Připojení je bez problémů funkční. Můj problém je v tom, že bych z tohoto modemu chtěl přeposílat přes wi-fi na router (zcomax 11g router) a z toho následně pomocí ethernetových portů přes síťové kabely do dalších 3 počítačů. Jak se ovšem ukázalo nejsem schopne nastavit tyto dvě mašinky správně. Zyxel signál vysílá, neboť se na něj připojím s notebookem (na kterém mi následně internet šlape bez problémů). Podle statusu routeru se na něj připojím i s zcomax routerem. Ale už nejsem schopen nastavit, abych se na internet dostal z počítačů, které jsou do roteru připojené přes síťové kabely. Předpokládám, že bude nějaký problém s tím jak jsem nastavil ip adresy nebo tak podobně, ale v síťování se moc nevyznám, popravdě, jak španělská vesnice. pokud by tu byl nějaký hodný člověk, co by mi poradil, byl bych moc vděčný. Pro lepší orientaci v tom, co je třeba nastavit jsem vyscreenoval nastavení routeru. Díky. status: http://img392.imageshack.us/img392/6905/statusav2.jpg operation mode: http://img392.imageshack.us/img392/9821/opmodeou1.jpg lan settings: http://img390.imageshack.us/img390/1826/lanqc3.jpg wan settings: http://img392.imageshack.us/img392/9841/wangc6.jpg Za případnou pomoc děkuji.

P.C. (9.12.2008 00:44:28)

Neznám modem ani router, ale ze druhého obrázku plyne, že router už je připojen bezdrátově (asi k modemu), pouze se musí nastavit Wireless ISP a možná je i vhodné zaškrtnout Enable NAT, čímž se pro počítače na ethernetu vytvoří podsíť. A dále se musí nastavit WAN na WAN page. Tam by mohlo postačit Static IP a nastavit nějakou adresu z rozsahu, který poskytuje modem, jako DNS se uvádí přímo IP adresa modemu. Dále by mělo platit, že rozsah IP adres poskytovaný modemem je jiný, než rozsah nastavený v routeru, aby mohl správně fungovat NAT, tj. pokud modem poskytuje rozsah 192.168.1.xx, měl by router mít 192.168.2.xx nebo podobně. IP adresu, které poskytuje modem lze zjistit na připojeném notebooku v CMD okně příkazem IPCONFIG (Default Gateway je přímo adresa samotného modemu). Aby vůbec modem nebo router nějakou IP adresu poskytnul, musí v něm být nastaveno "DHCP server". Pokud není DHCP server aktivní, musí být v připojeném zařízení nastavená fixní IP adresa. Nemyslím, že by laborování s modemem a routerem bylo nějak obtížné, ale doufám, že se někdo připojí a napíše to srozumitelněji.

Anonym (9.12.2008 07:29:14)

Jedna zásadní věc - pokud chcete, aby Zyxel posílal signál na WiFi, pak jste ho na tom zcomaxu přes WiFi přijmul a poslal ho kabelem dál, musel by ten zcomax umět klientský režim na WiFi (prostě mít na WiFi wan rozhraní) a to umí jenom některé routery a podle obrázků ten zcomax to neumí.

P.C. (9.12.2008 10:01:03)

Právě podle obrázků je vidět, že router už je ve WiFi klientském módu a snaží se získat IP adresu, takže by snad mělo stačit nastavit jen Wireless ISP, případně IP adresy.