Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Sdílení připojení k internetu (kabel.televize) přes wifi router

Sdílení připojení k internetu (kabel.televize) přes wifi router

Josef Novák (31.1.2010 14:29:53)

Dobrý den, jsem doma připojen k internetu přes kabelovou televizi od společnosti NEJ TV. Kabelový modem je značky Motorola a má jeden USB port a jeden Ethernet port. Chtěl bych si připojení sdílet doma přes wifi (kvůli notebooku). Zakoupil jsem WIFI router Asus WL-520gC. Ethernet port modemu jsem spojil s WAN portem routeru a na routeru jsem si nastavil zabezpečení apod. Domácí síť mi normálně funguje (z WIFI vidím do počítačů na LAN portech routeru), ale router se nedostane do internetu. V routeru mám nastaveno, že je připojen ke kabelovému modemu a aby si získával automaticky ip adresu (nemám statickou ip). Dokázal byste mi někdo poradit, kde by mohla být chyba? Děkuji mnohokrát za všechny rady.

Tom (3.2.2010 10:30:20)

Zdravim, neomezuje to treba uz poskytovatel na zaklade MAC adresy ? je na tom Asusu zapnutej NAT ? co trace ?

Josef Novák (3.2.2010 23:10:39)

Router podporuje klonování MAC adresy, tak jsem zkoušel klonovat MAC adresu síťovky PC, které bylo připojené na modemu. Zkoušel sem i klonovat MAC adresu kabelového modemu. Neúspěšně. NAT zapnut je. U nastavení WAN je ještě položka Host name a Heart-Beat server...nevíte jestli do toho něco napsat?

Tom (4.2.2010 17:12:24)

Ne, tyto položky nejsou pro funkčnost potřeba co příkaz tracert, ping na veřejnou ip ? Je vidět v tom Asusu co dostane přiděleno od modemu na WAN rozhrani ? Dostal PC kromě ip adresy přiděleny DNS servery ?

Josef Novák (5.2.2010 12:18:30)

Modem sem zkoušel restartovat ano... Co je prosím příkaz tracert? Jinak router si načte IP adresy i DNS servery. Zkoušel sem na něm i vypnout firewall, ale stejně to nejde...

Jirka (6.2.2010 18:40:18)

Možná je to blbost, ale já jsem se s routerem ASUS WL500Gp v.2 taky nemohl dostat na internet a pak se mi někde objevila tabulka, kde jsem zvolil, že router chci používat pro připojení k netu přes WAN a od té doby to jelo. Možná by někdo zkušenější mohl vědět, jaká funkce toto povoluje a jak jí třeba zkontrolovat přes Telnet nebo přímo v nabídce modemu podle manuálu... Ještě bych zkusil, co je v té 520 za možnosti připojení.

Anonym (4.2.2010 18:32:52)

Sice blbá otázka, ale raději se zeptám - modem jsi restartoval?