Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Huawei HG520i vs. Windows 7

Huawei HG520i vs. Windows 7

tengler (22.1.2011 13:39:30)

Zdravím, půl dne zápasím s problémem, na internetu jsem řešení nenašel a tak se obracím na vás... Mám od O2 ADSL internet a wifi modem Huawei EchoLife HG520i. Internet funguje, na desktopu přes LAN i na notebooku s WinXP přes wifi internet jede. Ale na druhém notebooku, kde jsem Windows XP přeinstaloval na Windows 7 nejsem schopen se přes wifi na internet dostat (s XP to původně fungovalo). K AP se připojím, DHCP mi přidělí adresu (10.0.0.x), v nastavení vidím i gateway a DNS (10.0.0.138). Windows hlásí, že k AP jsou připojené, ale hlásí "No Internet Access". Na web se nikam nedostanu, ani přes IP adresu (čímž bych asi vyloučil problém s DNS). Nepingnu si ani na 10.0.0.138, ani na ostatní počítače v síti. Když počítač připojím k modemu kabelem (LAN), router mi přidělí IP adresu (jinou než pro wifi) a internet okamžitě funguje. Jinak k jiným wifi sítím jsem se s těmi Windows 7 připojil bez problémů (například ke stařičkému Asusu 500g). Na základě toho mi přijde, že není ani problém v samotném modemu s routerem, ani v samotném notebooku s Win7, ale že to pramení z kombinace toho wifi routeru a Win7 (nějaký problém s protokolem?). Na internetu jsem našel pár článků o tom, kde si lidé stěžují na podobný problém, polovina odpovědí na ně pak je, že lidem Huawei router s Win 7 funguje a druhé polovině nefunguje, ale nikdo nepopisoval žádné řešení. Zkoušel jsem změnit zabezpečení wifi (bez, WEP, WPA), ale výsledek je vždy stejný. Zkoušel jsem na wifi nastavení ve Win7 nastavit pevnou IP adresu, taky nic. Chtěl jsem nahrát do modemu novější firmware, který jsem našel na stránkách O2, ale administrační rozhraní modemu mi řekne, že modem RAS soubor odmítá. Nejde udělat ani záloha a obnovení nastavení. Ani reset routeru nepomůže. Jsem z toho už docela zoufalý a budu vděčný za každý tip a radu! Martin T.

anonym (15.2.2011 18:40:31)

Zkuste jiný ovladač k wifi na vašem pc.

anonym (21.2.2011 09:03:15)

To už jsem zkusil. V mezičase se síťování v mých Win7 ještě radikálně zhoršilo :(. Nyní jsem v situaci, že prakticky bez restartu nejsem schopen získat z DHCP adresu z žádné sítě, jak přews WiFi tak přes Ethernet. :( Prostudoval jsem nějaké zahraniční weby a zdá se, že nejsem zdaleka sám. Netwroking ve Windows 7 je dost podivný a přestože si mnoho uživatelů stěžuje, Microsoft s tím nic nedělá.

anonym (6.3.2011 10:24:27)

Tak problémy s DHCP jsem vyřešil, na vině byl fireall McAfee! Nicméně problémy s připojením k Huawei routeru přetrvávají. Přes kabel se připojím, přes wifi ne. Dostanu adresu, DNS, všechno, ale prostě není spojení, nepingnu si ani na gateway. Teď jsem zjistil, že stejný problém mám s mobilem Palm Pre. K wifi se připojím, dostanu IP adresu, vše se tváří "connected", ale data netečou. Takže to vypadá skutečně na problém s routerem. Potřeboval bych tam zkusit nahrát novější firmware, ale router jej tvrdošíjně odmítá. :(