Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Chybějící kabely telefonní linky v bytě

Chybějící kabely telefonní linky v bytě

Jan Hlavsa (31.8.2012 21:47:09)

Dobrý den, příští týden se stěhuji do nového bytu v Brně, kde není zavedená telefonní linka, ani kabelová televize. Přesněji - přípojka na telefonní linku v domě je, ale není rozvedená do jednotlivých bytů. Můj byt je ve 2. patře domu. Máte někdo zkušenost s tím, jak mám v tuto chvíli postupovat, pokud chci zavést ADSL internet? Jaké jsou možnosti a jak dlouho to může trvat? Díky za reakce.

xxx (1.9.2012 20:48:14)

Na servru dsl.cz si vyhledej dle adresy rychlost adsl nebo dsl v dané lokalitě. Pokud dá souhlas majitel domu se zavedením pevné přípojky do bytu, tak by to nemel být problém

OSPF (19.9.2012 21:44:36)

Jenom bacha na to, ze TO2 vetsinou kabel po baraku rozvede, udela to i na sve naklady, ale pak rozvody preda majitely budovy ci cloveku, ktery si od ni sluzbu kupuje. Takze jakakoli dalsi zavada na techto kabelech jiz neni problemem TO2, ale vasim.

Zajda (14.10.2012 00:12:22)

Spatne informace. Rozvody se v CR majiteli nepredavaji. Az po ucastnickou zasuvkou(vcetne te zasuvky) jsou rozvody ve vlastnictvi O2 a tak take zustavaji. Naopak v pripade ze se buduji rozvody na cizi naklady, tak tyto se potom odkupuji respektive predavaji O2(pripad developeru nebo velkych prumyslovych arealu). O2 se musi starat o rozvody po cele delce. Cini tak prostrednictvim svych smluvnich partneru. Toto je mimo jine rozdil oproti treba USA, kde je tzv. demarkacni bod krabice v dome a dal se stara ucastnik. Oba dva pristupy maji sve vyhody a nevyhody.

Zajda (14.10.2012 00:20:48)

Je zasadni nedostatek noveho bytu, ze stavebnik jiz nenatahal draty predem. O2 je sice natahne, ale bude to nevzhledne a zasahne do stavby. Uprimne receno pokud v dome jiz rozvadec a projekt nemovitosti pocital s napojenim na SEK O2, tak nechapu proc rozvody k bytum nebyly zahrnuty. No pozde bycha honit. Ale nejste prvni ani posledni kdo narazil na slendriana;) Jedinou omluvou by byla dostupnost sluzby O2 Fiber. Tam bych radeji sveril O2 dotazeni optickych kabelu az do bytu. Bezny dratak nema zkusenosti a pripadne navrzene trasy by nemusely splnovat polomer ohybu pro opticka vlakna.