Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Neprůchodnost ASUS WL-500gP

Neprůchodnost ASUS WL-500gP

Jakub (10.12.2013 18:45:25)

Dobrý den, chtěl bych Vás tímto požádat o pomoc při distribuci internetu po domě. Situace je taková, že v přízemí je modem D-LINK DSL-2641B, tento Wifi pokrývá přízemí a prostor okolo domu, z něj je pak do každého dalšího patra vyveden samostatný kabel. V patře pak na tento kabel z D-LINKu je připojený ASUS WL500gP v Gateway mode. Do internetu se tak připojím jak kabelem z asusu tak i wifi z asusu. Ale můj problém spočívá v tom, že se potřebuji z PC za asusem připojit na IP, která je za d-linkem a i obrácene, tedy z PC připojeného k d-linku se potřebuji připojit k pc připojenému až za asusem, ale tato připojení nelze navázat. Pingem z PC za asusem ani nevidí d-link. V d-linku je pro asus nastavena static IP na 192.168.1.2 a tak se i asus připojuje. Asus je nastavený na DHCP, kdy svojí má 192.168.1.101 a ostatní PC 102 a dál. U asusu jsem i zkoušel ROUTER mode, ale tam se zas nedostanu na internet ani do d-linku. Prosím poraďte mi jak s tím.

Paris (13.12.2013 22:02:42)

Ahoj, já mám stejný problém. Soused má ve svém baráku adsl modem, který wifi šíří po svém domě. Ke mě jsme natáhly kabel z jeho modemu, kde sem se připojoval jen jedním PC kabelem a tak jsme mohli navzájem přistupovat já do jejich PC o on do mého. Pak jsem koupil asus wl-500gp, který jsem připojil na ten kabel, internet jde bez problému, ale počítače vidím jen ty, které jsou ve wifi z asusu, ale už ne ty, které jsou u modemu, ani když je připojíme kabelem. Chtěl jsem udělat to, že do asusu zapojíme disk, který budem používat oba, ale dostanu se do něj jen já. Zatím se mi to nepovedlo nijak vyřešit, ale též by se mi hodila nějaká rada.

Jakub (28.12.2013 18:53:29)

Tak se mi to povedlo rozchodit k plné spokojenosti. Asus přepnut do modu ROUTER, vypnutí firewall, dhcp i všeho ostatního (kromě samby a ftp) a kabel od modemu přesunut ze zásuvky WAN do zásuvky LAN. Před tím samozřejmě nastavení wifi na požadované. Teď IP přiřazuje modem, který i přiřadí IP asusu, na které je pak tento přístupný. Takže děkuji sám sobě :-)

janek (14.8.2014 17:48:37)

aha...... tak to taky tak nějak zkusím...mám ten samej ASUS a je zapojený za ZyXEL od O2. Nedostanu se ale ne printserver. Dříve to vše běželo. ZyXEL má spousty "šaltrů" k přenastavení. Dnes jsem byl u O2-GURU a nevěděl si rady....byl slušnej a přiznal to. Tak já jdu na to - s klasickou metodou pokus/omyl. Držte mně palce!!!