Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > adsl po odpojení a připojení zhruba 5 minut nefunguje

adsl po odpojení a připojení zhruba 5 minut nefunguje

Milan (2.6.2004 20:14:23)

Zdar lidi, již delší dobu mám problém se svým ADSL, mám variantu 256/64 s agregací 1:20, modem 510i, pokud se odpojím od internetu a zase se připojím, internet několik minut nefunguje (byť se v pohodě připojím) a to i v případě, že mezitím restartuji počítač. Obrazovčičky značící, že jsem připojen se sice rozsvítí, ale nemůžu nic pingnout, nezobrazí se mi web, prostě nefunguje nic - po několika minutách se vše rozběhne úplně normálně. Volal jsem i na helpline skynetu, ale tvrdí, že u nich je vše v pořádku (byť se jim objevím, jako přihlášen a ani oni mě nemůžou i s vypnutým fw pingnout). Nevíte jestli je nějaký nastavení modemu, nebo něčeho ve windows, co by tohle mohlo způsobovat ?? Nemám spuštěný žádný nestandartní programy ani služby.

Miroslav Šilhavý (3.6.2004 08:14:47)

Mohlo by to být na straně ISP a stává se to ve chvíli, když ISP Vám přidělí IP adresu z rozsahu pro jinou lokalitu; na straně ČTc pak trvá RIPu (tuším že tam používají RIP) skoro minutu, než si uvědomí tu správnou cestu.

Anonym (3.6.2004 08:53:39)

Obrat se na ISP, napis presne podrobnosti a vsechny udaje o sobe at to muzou postoupit k reseni dodavateli, tj CTc. Problem asi je, ze Telecom ISP nahlasi ze jsi pripojen v oblasti X ale ve skutecnosti te treba pripoji do Y (pokud jses treba nekde kde se to "prekryva" ) pak muze dojit pri routovani k tehle prodleve. Nebo dalsi moznost: neodpojuj se, proc taky ze ?

Zby (3.6.2004 12:19:50)

Mně se podobně chová Nextra (1:20 taky). Sice to nedělá 5 minut, ale běžně to býva k jedné minutě což se mi zdá až dost.

Anonym (4.6.2004 13:54:42)

To bude urcite nejaky problem na Telecomu, oni prednostne resi ten svuj Expres a IOL, na ostatni zvysoka kaslou.