Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > IP Adresa

IP Adresa

Venca (9.6.2004 14:58:58)

Zajimam se o ADSL sluzbu, kterou bych si chtel pripadne poridit. A prave proto bych mel par otazek. Najde se nekdo kdo mi na ne prosim odpovi. 1. Je nutne si objednat modem atd od provideru, nebo si muzu koupit dopredu svuj (v Annonci je jich spousta a mnohem levneji) ? Ale v tom pripade jaky ? Je neco na co se mam pri vyberu modemu atd soustredit ? Nekde jsem cetl, ze nektere modemy chodili jen pred rokem 2004 atd... 2. Druha otazka se tyka IP adresy. Vim, ze v nabidce jsou zravidla IP adresy dynamicke. Jak se chova pridelovani IP adresy ? Jako pri vytacenem pripojeni pre telefon ? Jedno pripojeni - jedna IP adresa az do skonceni pripojeni, nebo se adresa meni nejak behem trvani pripojeni za chodu (je to vubec mozne) ? Jsou alespon adresy pridelovany alespon v podobnem rozsahu, treba 212.128.*.* nebo dokonce 212.128.45.* ? Diky moc predem za odpovedi.

Mates (9.6.2004 17:57:59)

1. neni nutny si modem kupovat nebo prnajimat od ISP modem z druhy ruky bych ja nekupoval,ale kdyz uz, tak musi byt na Annex B standart .. starsi modemy na ADSL byli na Annex A, Alcatel jsou docela slusny modemy ... 2. zalezi na ISP jak casto meni IP, jaky ma prirazeny rozsahy atd . IP adresa se muze menit i za chodu, ale myslim ze vetsina ISP to nezmeni za chodu jen tak .. a kdyz tak to urcite nemeni jednou za hodinu nebo podobne ...

wojta (9.6.2004 20:38:54)

Ke každé dynamické IP adrese se dává něco jako doba pronájmu (lease time). Po této době se může IP adresa změnit, ale není to pravidlem. Například UPC to má dělané tak, že pokud v době vypršení této lhůty počítač odpoví, tak mu nechá současnou IP adresu. Takhle se dá IP adresa udržovat prakticky neomezeně dlouho. Ty rozsahy adres, které má poskytovatel mohou být dosti odlišné.

Šafa (11.6.2004 15:01:29)

Můžeš si nechat zřídit pevnou IP Adresu