Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Port forwarding na Ovislinku/Wellu nebo Microcomu

Port forwarding na Ovislinku/Wellu nebo Microcomu

Dan (14.7.2004 11:52:36)

Zdravím všechny, projel jsem celou diskuzi a toto téma se probíralo sice x-krát, ale jen pro Asus, Alcatel a Zyxel. Nevíte prosím někdo, jak nastavit na routeru od Ovislinku (má identický webový SW i jako Well a Microcom) aby mi šlo z venku přistupovat na SQL databázi, která běží za routerem na linuxovém PC? Konkr. vím svoji statickou veřejnou IP, lokální IP toho serveru :) i port. Kde nastavit, aby když přijde na tu veřejnou IP požadavek na port SQL databáze, aby to ten router předal linuxovému PC? Díky moc.

Jeff (14.7.2004 12:40:11)

Pokud to má stejné webové rozhraní jako Well, tak by to mohlo být stejné také s Lucentem, tak dej Services->NAT->NAT Options: NAT Rule Entry, tlačítko Add. A teď vyplňuj: Rule Flavor: RDR, Rule ID: nějaké nepoužité číslo v předchozí tabulce, takže asi 2, IF Name: ALL, Protocol: nastav protokol, který ten SQL server využívá, pokud nevíš, nebo je to TCP i UDP, tak dej ANY, Local Address From a To: do obojího vyplň lokální IP adresu toho linuxového počítače, Global Address From a To: 2x vyplň veřejnou IP adresu modemu, Destination Port From:, Destination Port To:, Local Port: 3x dej Any other port a vyplň číslo toho portu. Toť vše, klikni na Submit a pak dej ještě Admin->Commit & Reboot->tlačítko Commit. Hodně štěstí!

Jeff (14.7.2004 12:42:17)

Pokud to rozhraní vypadá jinak, tak to tam zkus najít, možná se to bude jmenovat jinak - port mapping či port forwarding, ale to nastavení by mělo být obdobné...

Dan (19.7.2004 22:29:04)

Díky za rady, ale to co popisuješ se podobá návodu na Asuse... To rozhraní ale vypadá zcela jinak. Resp. je tam přímo položka "Virtual Server", kde se na první pohled mapování portů nastavuje, ale ať nastavím port 21 pro FTP, 22 pro SSH, či port pro SQL databázi, nechodí zhola nic. Volal jsem i do Joyce, kde mi řekli, že to dělám správně a že jim to běhá, ale mně ne :))) Není tu někdo, kdo některý z uvedených routerů má?

Anonym (20.7.2004 00:21:41)

Pak tedy nevim. Nemáš tam ještě zapnutý firewall, který by to ještě před namapováním vyfiltroval? Nebo není softwareový firewall na tom počítači, kam je to namapovaný? Jinak fakt nevim..

Jeff (20.7.2004 10:22:19)

zapomněl jsem se podepsat... Jeff