Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Sdílení inetu ve WinXP - problem s pevnou IP adresou při hraní her. Přiděluje to IP adresu LAN ...

Sdílení inetu ve WinXP - problem s pevnou IP adresou při hraní her. Přiděluje to IP adresu LAN ...

Treexi (23.8.2004 22:39:34)

Ciao, potřebuji pomoc a nevím si rady. Mám 2 PCečka na obou je WinXP pro jako sdílený inet je ADSL s pevnou IP adresou. Použil jsem průvodce nastavení sítě ve windows - sít běží i inet na prohlížení stránek, ale problém nastal při připojení do nějaké hry on-line např. msn gamezone, gamezone a ještě pár progámků. Pokud se chci připojit do hry zobrazí mi to IP číslo LAN sítě. A nemůžu ani hru vytvořit ani se na ni připojit např. Age of Empires II. Nevé někdo jak nastavit na obou pcečkách, aby každé z nich vynikalo IP adresou kterou mám od poskytovatele ADSL ?? díky

Nargon (23.8.2004 23:24:02)

Jak presne to nastavit ti neporadim, ale bude to problem firewallu a Natu v modemu, staci to nakonfigurovat a pojede to. A co se tyka nastaveni PC tak bude moct bejt pouze jedno, ktery bude mit onu IP od poskytovatele. Protoze kdyby meli obe stejnou tak by ten server nevedel s kterym PC komunikuje.

Treexi (23.8.2004 23:33:12)

No ale ten modem nemá inregrovanej firewall ani jiný pokročilý nastavení a soft firewall také ne. Mně jde že ani z jednoho PC mi nejde hrát žádná hra, protože např. když mi někdo dá svoji IP adresu aby jsem se připojil do nějaké relace - třeba hry tak se prostě nepřipojím. Před tím když jsem měl jenom jeden počítač tak bylo vše O.K - měl jsem stejnej modem, inet, win.

Nargon (23.8.2004 23:47:48)

Hm pokud ten modem nema firewall a nikde na ceste zadnej firewall, co by zahazoval komunikaci, neni tak musi bejt problem v Routeru toho modemu a nastaveni Natu. Pokud nemas ten jeden PC pripojenej do netu pomoci toho druhyho pres Sdileni pripojeni primo ve windowsech tak ten Modem ma urcite Router a ten by se mel nastavit. Pokud je to pres to sdileni pripojeni tak z toho jednoho co to pripojeni zdili by to melo fungovat tak jako predtim.

Petr (27.8.2004 09:55:42)

A když budu mít na tom pc co je připojenj k netu (přes usb k modemu) nainstalovaný 602 lan suite a nastavený proxy tak jak má bejt včetně sock tak mi to pojede?