Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Modem ADSL vs 56k modem

Modem ADSL vs 56k modem

Funteek (7.10.2004 12:50:29)

Mam dotaz: Chci zridit ADSL+ (i s hlasovymi sluzbami) od Bluetone.Bydlim v 2patrovem dome a tel.zasuvka je ve spodnim byte. Pokud si natahnu od teto zasuvky pres splitter ADSL do horniho bytu, muze dole bydlící rodina stale pouzivat pripojeni pres klasicky modem? Podle me, pokud ze splitteru jdou dva kabliky-jeden ADSL ke mne nahoru, tak v tom druhym je klasicka telefonni linka, kterouzto prece mohu pichnout do 56k modemu a z nej az do telefonniho pristroje.Nemam pravdu? Kamos doma to tak ma a rika, ze to je v poradku. Ovsem na Bluetonu tvrdi,ze to nejde. Nevim ale jestli to neni tim, ze pokud je tato sluzba i s hlasovymi sluzbami, tak ze by nejak to klasicke vytacene pripojeni nefungovalo. Ted babo rad :-(

titan (7.10.2004 16:43:57)

Ja sem mel tenhle dotaz na technicke podpore CTc a tam mi rekli ze to jde bez problemu a muzu vyuzivat obe pripojeni najednou :)

M (7.10.2004 22:51:40)

Pochopitelně to jde, ale: 1.) musíš dát před vytáčené číslo 1022 - příklad - připojení přes Seznam: 1022,,971101200 (včetně jedné nebo dvou "," - to je jenom pauza, jinak některé ústředny nestíhají). Bez předvolby 1022 (ČTc) čísla 971 xxx xxx "neexistují" - toto ale platí snad u všech alternativců. 2.) používat Bluetone Internet FREE 971 11 75 11 3.) pokud to nejsou "závisláci" na netu, bylo by možné nasdílet ADSL - stačí čtyřportový modem, případně za jednoportový dát switch a do každého PC síťovou kartu. V každém případě ale musí být splitter jako první, ADSL, 56k modem a telefon až za ním.

Funteek (8.10.2004 12:16:09)

Tak diky za info,taky jsem si myslel,ze by to melo normalne jet. Akorat jeste pro upresneni jak je to s tim vytacenym cislem. Pokud se teda dial-upem budu chtit pripojit pres CTc, tak pred vytacene cislo musim dat 1022 a dve mezery? Tedy: 1022mezeramezera971101200 v pripade Seznamu?

M (8.10.2004 12:37:59)

Ne mezeru, ale obyčejnou čárku (raději dvě) - stejnou, jako dáváš mezi slova :-) ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. Takže: 1022,,971xxxxxx

Funteek (8.10.2004 12:53:43)

Aha,tak to jsem rad,ze jsme si to takhle pekne vysvetlili.Diky.Budu na to pamatovat.

Funteek (8.10.2004 12:59:12)

Jo a co se tyka toho switche,tak z toho mam strach.Chci byt actvie v DC++ a nevim,jestli by se to nejak nehadalo.Vubec tomu sice nerozumim,ale nemam rad passive :-)