Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Propojeni vice pocitacu

Propojeni vice pocitacu

Tomas (26.10.2004 23:24:40)

mam trochu lama-like otazku, je ve smlouve neco jako ze nesmim pripojovat vice pocitacu(jako ze k ADSL smim pripojit domaci pocitac,ale uz ne k nemu "psaci masinku":-) muzou na to nejak prudit, kdyz by na to prisli( i prez router se obcas da poznat ze traffic neni na pozadavek jednoho compu) Co se mi v tom pripade muze stat?

Honza (27.10.2004 17:49:55)

To se ptáš trochu na nesprávným místě - pročíst si svou smlouvu s ISP musíš sám. Jinak na jednu ADSL přípojku můžeš většinou připojit domácí síť nebo firemní (podle smlouvy), problémy bývají v případě serverů (někdy a někde).Traffic se počítá pro přípojku a lhostejno, zda od jediného PC, sítě nebo sdílené přípojky od 4 lidí v paneláku...

Anonym (28.10.2004 11:02:18)

Co je server? Server je oznaceni pro aplikaci ktera poskytuje sluzby klientum. Dopoustim se poruseni smlouvy tim ze na dalku spravuji svuj pocitac nebo tim ze na nem mam pusteny gameserver? Tot otazka. Zcela urcite rozhoduje traffic a pak taky zdali bude pro uzavrenou skupinu nebo zcela free.

jsmach (28.10.2004 10:56:10)

Je tím určitě myšleno, že nsmíš dát sé přítupové heslo a username kámošovi, aby se i on mohl připojit přes tvůj účet (týka se to spíše varianty: ty máš za 6000Kč neomezenou rychlou linku 2Mb/512kB on má jen nějakou levnou a pomalou za 500Kč 2MB dat měsíčně (je to fór, není to fór?) a oba jedete na tvůj účet a o poplatky se dělíte, tak toto mají asi na mysli v té smlouvě, nebo možná i jinou verzi, ty si pořídíš ADSL připojení s modemem wifi a v paneláku zřídíš pro sousedy malou síť, za jejíž provoz budeš inkasova prachy.

Tomas (28.10.2004 12:18:36)

Jde asi o to ze bydlime s rodicema v jednom panelaku,ale kazdy v jinem byte a poridili bychom si jdno ADSL(stejne a tom delam ja, ale aby meli pocit ze "muzou na net") tak jestli se tohle pocita za "domaci sit". Jo a je rozdil mezi nechat si za to patit, nebo spravedlivym dilem se podelit o poplatky?