Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Problem s ASUS a start internetu

Problem s ASUS a start internetu

Kapitan pejsek (1.11.2004 16:51:09)

Mam ASUS ktery na noc vypinam z napajeni. Kdyz pustim PC tak zapojim do zasuvky i modem. Na modemu se rozsviti LED tak jak maji byt, XP pisou pripojen, ale stranky www nenabehnou. Pomuze az opetovne VYP/ZAP modemu a znova logovani na ISP atd... Zkousel sem i davat OPRAVIT pripojeni u ikonek site, vypnout KERIO ale nepomaha. Diky za rady. P.S. radu typu NEVYPINAT modem mi radit nemusite :-)

michalhr (1.11.2004 17:50:25)

On ale opravdu není důvod, proč ten modem vypínat.

Jirka (3.11.2004 14:45:53)

No nejaky duvod by se nasel. Treba uz jen to, ze jistym lidem vadi, kdyz neco nekde zbytecne celou noc sviti .. ja patrim mezi ne.

michalhr (3.11.2004 16:30:08)

Tak to potom můžeme na noc vypínat ze sítě třeba chladničku (taky ji v noci nepotřebujeme a indikační LED diody zbytečně svítí) nebo videorekordér a TV taky, vždyť v noci je nevyužíváme a displej VCR svítí a na TV taky ta LED dioda je zbytečná, no já Ti nevím, asi budu nakonec vypínat hlavní jistič na chodbě. :-))

Jirka (4.11.2004 17:05:40)

U lednice to neni tak docela pravda, leckdo ji potrebuje i v noci :-)

Honza (2.11.2004 11:52:54)

Mám taky prodlužku s vypínačem a v něm PC, monitor a zdroj k modemu, kterou vypínám vše.Je fakt, že po zapnutí vše naběhne bez problému a kontrolky svítí, ale při otevření Mozzilly se mi objeví hláška "nelze nalézt www.xxxx.yy", tedy domovskou stránku.Stačí ale několikrát klepnout na "Domů" a stránka Seznam, kterou mám jako homesite nastavenu, se načte - nic restartovat nemusím.Zkus to, třeba to pomůže.

Anonym (2.11.2004 22:08:08)

Když je vypnutej celej router, tak po zapnutí chvíli trvá, než se nahodí DSL komunikace (link) a pak se ještě musí navázat spojení PPPoA. Kolikrát to celé trvá i přes 1 minutu, s tím se nic neudělá. Doporučuji nevypínat. Pokud to chceš z nějaké důvodu odpojovat datově, tak shazuj pouze PPPoA, to nabíhá během několika sekund, ale nahození vlastního DSL linku trvá opravdu relativně dlouho.

Bubik (3.11.2004 14:52:24)

XP ti píší OK připojení místní sítě, tedy zda vidí na modem. Připojení z modemu ven s tím nemá nic společného. Na většině modemů často kontrolka připojení nemá nic společného s navázáním komunikace, ale spíše s napájením. Takže to chce čas. Jinak adsl modem není největší žrout el. energie v bytě, ani to nebývá ohnisko požáru (tím je spíše ten zdroj v PC) a jeho vypínáním významně peníze neušetříš. Spíše bych Ti radil nevypínat modem a nechceš-li být připojen k netu, zakaž komunikaci v Keriu. Ale jestli trváš na vypínání, tak se prostě musíš smířit s tím, že handshake komunikace chvíli trvá a nehrnout se nedočkavě na internet hned.

Kapitan pejsek (4.11.2004 11:37:21)

OK, tak ja to vypinat nebudu, na noc LED nejak prekryju, mi totis sviti do xistu... Jinak ten modem zere ze zasuvky cca 10W (jen tak pro zajimavost). Diky za prispevky.

Anonym (4.11.2004 13:33:02)

Zapni modem jako první, pak cca minutku počkej a zapni PC. Pokud to nefunguje, tak máš něco špatně nastaveno v modemu (...a znova logovani na ISP atd...)???? - nic opětovně nastavovat, vypínat a nikam se logovat nemusíš - teda pokud ho máš připojený přes ethernet. Aktuální firmware v modemu máš?