Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Problém s mailovou schránkou na ADSL IOL 512 ; SpeedTouch 510i

Problém s mailovou schránkou na ADSL IOL 512 ; SpeedTouch 510i

Filip (3.11.2004 17:26:02)

Mám ADSL Broadband 512 od IOL. Mám mail na Postu ( dost dlouho a sem spokojen ) a nejsem schopen v Outlook Express jakkoliv nastavit odesílání pošty. Stáhnout poštu problém není pop3.post.cz , ale odeslat (smtp.iol.cz, smtp.volny.cz,....) prostě nejde. Sranda je že v Utlouku nejsem schopen odesílat poštu ani při nastavení účtu od poskytovatele. Jinak řečeno mail xxx@iol.cz a smtp.iol.cz , ale pošta ven NEE. Prostě to nejde. Modem mám Thompson Speedtouch 510i. Ale jakožto neodborník, jinak řečeno noumal jouda nejsem schopen v modemu nic nastavit ani dle maňuálu. Protože nevím, CO bych měl hledat/nastavit. Předem díky za radu :-)

Rhino (3.11.2004 20:58:30)

Je potřeba nastavit tzv. smtp autorizaci. Otevři si vlastnosti daného účtu ( záložka servery ). server odchozí pošty dej smtp.iol.cz . Dále dole na stejné kartě zatrhni volbu "server požaduje ověření" a vstup hned vedle do menu nastavení. tam zadej přihlašovací jméno a heslo, které máš k účtu IOL. Vše potvrď a pošta bude šlapat. Operátor

Filip (3.11.2004 22:27:33)

Opravdu moc děkuju. Metodou pokus omyl bych na to nepřišel. Vše šlape jak má. Teprve teď je plná spokojenost :-) Ď

lasol (11.11.2004 23:41:51)

dobrý večer. V "outloku expres" mi odesílání i přijímání pošty funguje, ale v INCREDI MAILU ne i přesto,že dám nastavit učet automaticky z outloku. Nemohu odesílat poštu ale přijímat mohu. Mám poskytovatele ADSL IOL a poštu VOLNY. Požaduje to autorizaci SMTP co stím? Jak vyplnit záložky v INCREDIMAILU aby se autorizoval POP3.volný a SMTP.iol ? předem díky za pochopení asi jsem hodně bulatý!!!