Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > DSL a faxování

DSL a faxování

leisha (21.11.2004 16:35:02)

Lidi, prosím vás, jak jste vyřešili faxování? Jedna možnost prý je, že do jedné zdířky splitteru se zapojí DSL modem a do druhé jakýsi filtr na DSL a teprve po něm analogový modem. Máte to takhle někdo? Co je to ten filtr a kolik to stojí... Ještě by se někam měl zapojit telefon, nevím jestli to bez něj bude faxovat, ale na to je snad třeba ještě jeden splitter? Prý taky existují nějaké freefaxové služby na netu? Samé otázky, že ... Ale opravdu moc díky za poučení.

Anonym (21.11.2004 17:47:22)

A na co filtr na analagový modem ??? Ten mám normálně zapojen přímo do splitteru do zdířky pro telefon a za modemem má telefon. Pokud nemáš modem (analogový) průchozí, tak si dej do splitteru rozdvojku a máš to vychytaný :-) Nebo tam telefon ani vůbec mít nemusíš, tedy pokud s ním nechceš telefonovat.

leisha (21.11.2004 17:54:10)

S tím filtrem jsem to četla anglicky někde na netu a upřímně, nechápu, k čemu se vůbec používá. Takže ti to takhle faxuje? Tak fajn. Seženu si analog. modem.

Anonym (23.11.2004 19:58:22)

No, tím filtrem zřejmě asi mysleli splitter, ten odděluje hovorový (pro telefon, fax a analog.data) a nadhovorový pásmo pro ADSL na telefonní přípojce. Pokud bys chtěla na tý lince jenom ADSL bez telefonování/faxování, stačí ADSL modem píchnout rovnou do telefonní zásuvky. Pokud chceš provozovat obojí zároveň, musí to být odfiltrovaný - to dělá právě ten splitter. A ještě jedna možnost - pokud by Ti nevadilo, že v době kdy faxuješ Ti nepojede ADSLko, stačí to zapojit i přes rozdvojku - je to spíš ale takové nouzové řešení :-)

Honza (24.11.2004 15:54:33)

Někde se uvádí splittery, někde microfiltery - jestli jde o totéž nebo o rozdílná zařízení, netuším. Pokud máš čas a chuť, tady: http://www.faxbeep.com/internet-fax-service/ se dá pohrabat v seznamu faxových služeb na netu - klasika, free, trial, pay....