Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Jaký soft na Remote Desktop (sdílení plochy apod.)?

Jaký soft na Remote Desktop (sdílení plochy apod.)?

Tomáš (30.11.2004 01:49:50)

Ahoj, potřebuji zprovoznit vzdálený přístup na firemní PC, které je připojeno přes ADSL. Má veřejnou IP adresu a forwarding portu na modemu (SpeedTouch 510i) bych měl s trochou snahy zvládnout. Ale co mám zvolit za soft? Osobně používám klony VNC (UltraVNC, RealVNC apod.), ale tenhle přístup nebude pro mne ale pro obyčejného BFU, takže by mne zajímalo jestli existuje něco hodně jednoduchého. Mělo by to umět základní věci (kopírování souborů, puštění programu na druhém počítači apod.) a mělo by to být bezpečné (tj. nemělo by to padat a v ideálním případě by to mělo umět autentizaci pomocí klíčů). Na tom firemním pc jsou win2k profi.

Anonym (30.11.2004 07:01:25)

pokud to budeš nastavovat ty, tak doporucuji SSH tunel (já používám Trpasličí tunel proti WinSSHD) a skrz to třeba RDP z windows nebo WinSCP pro přenos souborů. Tunel je pro koncového klienta transperentní a ikonu RDP a zadání hesla snad dokáže použít každý.

Nargon (30.11.2004 18:20:51)

Remote Administrator ted je tusim ve verzi 2.2 Je to sice trial na 30 dni, ale sehnat na internetu key neni tezke. Ke stazeni napriklad zde: http://www.softpedia.com/get/Internet/Remote-Utils/Remote-Administrator.shtml A prace s nim je podle meho jednoducha. Server se zapne bez problemu, staci zadat jmeno a heslo, pripadne IP adresu (rozsah), ze ktere se smeji lide pripojit. Client je take docela jednoduchy, staci zadat IP kam se chcete pripojit nebo dns, pak vybere rozsah pripojeni (plna kontrola, telnet, prenos souboru...) a otevre se okno a jste pripojen. Ikdyz mi chvili trvalo, nez se mi povedlo ukoncit spojeni s druhym PC, povedlo se mi to PC vypnout :) A je stabilni, ikdyz jsem ho netestoval tak dlouho, ale cely den bez problemu fungoval.