Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > 6310i(ZIPB)+KWF+ICQ klienti

6310i(ZIPB)+KWF+ICQ klienti

Lamer (1.12.2004 15:28:14)

Tato kombinace mi dela problem, nedokazi se naraz pripojit vice jak tri klienti ICQ. Mam podezreni, (po vsech peripetiich s Keriem, ICQ klientama, nastavenim routovani, zmene portu pro komunikaci se serverem login.icq.com) ze problem bude prave v zipB. Je moje domnenka spravna? Udrzi tento router najednou spojeni na jednu IP adresu a jeden port trebas z 15 zrodju zaroven ?? Dokaze to obslouzit?? Diky za jakekoliv info k tomu,. Takovy maly Brainstorming :-) DIKY

Nargon (2.12.2004 12:17:32)

No modem jediny spojeni co udrzuje je s DSLAMem na ustredne nebo s ISP to si nejsem jistej. A v rezimu ZIPB vse preposila dal na PC, kde vam bezi nejakej routovaci program (u vas KWF), protoze pripojujete vice PC (jeste je moznost ze se snazite sputit nekolik icq klientu na jednom PC a to je docela zbytecnost). Spojeni si udrzuji programy. Tady bych videl spise chybu v tom Keriu. Muzete kdyztak zkusit jineho icq klienta nez je klasicke icq, napriklad Miranda, Trilian. Pokud muzete tak misto toho PC s KWF tam zkuste tat HW router a do nej nastrkat PC.

Lamer (2.12.2004 20:24:37)

Diky za pokus o radu, Ano skutecne pouzivam Mirandu tusim 0.3.3.1 (jisty si ted nejsem) a nejde to. Zkousel jsem i mapovani portu v Keriu a nic. Na tech supp mi rekli ze to neni mozny ale at poslu logy, no nejak sem to jeste neudelal bo zapasim s casem a resim dulezitejsi veci. Jelikoz to ti lide u PC maji jen na komunikaci mezi sebou, zridil jsem jim MSN a to funguje pro vsech 10 lidi najednou, napada me ze trebas ma ICQ.COM server nejakou ochranu proti vice klientum na jedne IP ale to je asi taky nerealne protoze kdyz mohl mit CDMA 1-2 IP pro temer 20k uzivatelu tak by to nebylo asi mozne. pak me napadl jeste ISP.(tiscali) Jestli trebas kdyz vidi velky pocet konexi smerujicich na port 5190 tak to krouhne. Fakt nevim. Ale diky za dalsi nakopnuti.