Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Problem :(

Problem :(

Fox (23.12.2004 22:04:46)

Dobry den, Nechal jsem si zavest internet express. Chtel jsem pouzit ADSL modem Speedtouch 510i. Mam analogovou linku a tento modem drive u kamarada bezel na ISDN. Ted se mi nedari se pripojit,modem nenachazi linku. Je to tim ze puvodne bezel na isdn(tzn. existuji dva typy- na analg a isdn???) . Pokud ano, da se to resit vymenou splitteru za jiny pro analog. linku? Dekuji.

Anonym (25.12.2004 20:17:53)

Modem Speedtouch 510i je pro analogovou i ISDN linku,musí být ISDN spliter,co svítí na modemu,máte to správně zapojený,Byla už adsl linka aktivována?Zavolejte svému ISP.

Fox (30.12.2004 10:37:13)

Tak panove ,to je sila. Tahal jsem se s Telecomem cely tyden, kde je problem. Volali mi nejmin desetkrat(nekolik dni) a porad se ptali co presne nefunguje (jako by se technici mezi sebou nedokazali domluvit...). Nakonec zjistili, ze mi to spatne zapojili na nejaky mistni ustredne.

Milan (26.12.2004 10:54:02)

Presne tak, router Alcatel SpeedTouch 510i sa môže použit jak na anal. tak aj ISDN linku preto je tam to "i". Je zase typ modemu 510, ktorý môžeš použiť len na anal. linke. Robí sa to preto, že ak by si v budúcnosti zmenil svoju anal. linku na ISDN, tento modem by bol nepoužiteľný, preto sa dodávajú 510i, ktorý je univerzálny. Ja mám presne tento typ 510i a mám anal. linku a lepší router som ešte nevidel. Pripoji sa na prvý krát, bez problémov, zriadili mi to 22.12.04. Som spokojný. Určite ho rozchodíš, hneď by som Ti to vedel zrobiť.

Anonym (27.12.2004 17:22:10)

Milý Milane, tato tvoje informace: "Je zase typ modemu 510, ktorý môžeš použiť len na anal. linke" ze pěkná KRAVINA, modem alcatel speed touch 510 můžeš v současné době hodit akorát do šrotu, pokud nemáš připojení na DSLAM anex a pozice. Na tento DSLAM tě už ale telecom (ani jíný provozovatel) nepřipojí. V současné době používá telecom DSLAMy s pozicí anex b, takže pokud modem adsl - tak ať máš analogovou, nebo ISDN (digitální linku) tak jedině s modemem Alcatel speed touch 510i - Na pozice Anex a již telecom přes rok nezřizuje žádné účastníky

Geno (27.12.2004 20:21:25)

Dobry den. Pokud byl modem zapojen na ISDN lince, tak ho budete muset prekonfigurovat. Idealni by bylo modem vyresetovat do tovarniho nastaveni (na zadni stene k tomu mate male tlacitko ktere muzete zmacknout napr. hlavickou spendliku a podrzet az se rozblikaji kontrolky). Potom vlozte instalacni CD a postupujte podle toho, co vidite na obrazovce. To ze by mely byt Splitery zvlast pro analog a ISDN linku je blabol :)

y2k (29.12.2004 11:43:07)

Blábol seš ty !!!!!!!!!!!!!!! Samozřejmě, že jsou rozdílné spllitery pro normu ANNEX A a ANNEX B. Pak-li, že má splliter pro ANNEX A, tak může zapomenout, že mu jeho modem bude fungovat. Jelikož měl modem před tím na lince ANNEX B (ISDN), tak nemusel nutně splliter používat. A ten, který si nyní zakoupil (protože sic norma ANNEX B, ale na analogové lince, takže je splliter nezbytný) může být prodán nějakým PODAVAČEM špatně, tak mu možná modem nechodí. Takže :, resetem modemu se asi nic nezkazí, ale doporučuji pro první pokus ještě odpojit VEŠKERÉ telefonní přístroje, faxy, záznamníky, odpojit splliter a pokusit se o připojení na zcela prázdné lince bez splliteru. Jestli to nepůjde ani tak, tak jedině ukecat někoho, kdo umí analyzovat problém. Ty bláboly, co píše TEN člověk nademnou radši moc neber vážně :-))))))