Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > problem s netem pres linux server

problem s netem pres linux server

FuZZi (9.1.2005 12:38:55)

mam takovy problem ... nemam sice ADSL ale mam mikrovlnu ... je to technologie zalozena na prime viditelnosti na vysilac ... ja na nej nevidim takze jsem to vyresil tak ze prijmaci antena je na jednom baraku vedle a muj barak a barak vedle je spojen pomoci wifi. V tom baraku vedle je linux server, ktery plni funkci routeru(nejake pentium2 266Mhz 64sim RAM). No a cas od casu (nekdy i 2 za tyden nekdy 1x za mesice) mi to udela to, ze kdyz si pingu na vysilac tak mi skacou pingy od 2000-3000 ms .. a aby to zas jelo v pohode(coz je 12-18ms), tak musim restartovat server. Tim padem by ta chyba mela byt v serveru. Nevite lidi cim by to mohlo byt ? jestli nejaky hardwarovy problem nebo jen neco spatne nastaveno ? nebo slaby pocitac ?

Ptr (14.1.2005 16:51:37)

No typnul bych si ze ten linux si tak uplne nerozumi s tim hardwarem na kterym bezi, a nebo je to hardware trosku poruchovy .... Existuje neco jako nahodna hardwarova chyba po urcity dobe... No ale neresil bych to. Mozna by byl dobrej napad, aby se ten pocitac automaticky restartoval treba jednou denna v 3 rano ... Proste to neres.

Zajda (15.1.2005 11:30:46)

Zkuste si PC poradne otestovat. Kdyz rikam poradne tak poradne. Zatizit procesor, test pameti, test pevnych disku. Ta nahodna hardwarova chyba ukazuje na problem s hardwarem. Vsechno z desky vyndat a zandat cimz se vylouci spatny kontakt. Nechat PC bezet s testy cely den. Mozna by stacilo jednou za cas unloadnout a loadnout modul ktery muze delat problemy. Pokud chcete nadale provozovat takto nespolehlivy hardware doporucuji vam poridit watchdog kartu.

FuZZi (15.1.2005 15:52:12)

ten restart by mozna nebyl marny ale kdybych neco stahoval nonstop pres noc tak by to po tom restartu spadlo ... ono neni problem ten server restartnout ale problem je ze to je v baraku vedle u celkem neznamych lidi a chodit tam porad za nima se mi nechce ... proto bych to potreboval vyresit, aby s tim nebyly absolutne zadne problemy...