Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > 3Com + DCC Send v IRC

3Com + DCC Send v IRC

Petr (9.1.2005 18:00:31)

Zdárek, chtěl bych se zeptat, zda se někomu nepodařilo vyřešit problémek s DCC Send v mIRCéčku? Popis problému: Mám 3Com ADSL wifi firewall router a InetExpress. V mIRC můžu přijímat soubory přes DCC, ale nemůžu je posílat. Když byl v routeru původní starej firmware 1.11 tak když sem to nasimuloval (2 současně spuštěné instance mIRC pokaždé jako jinej nick), tak po příkazu DCC send v druhém klientovi vyskočil dialog o příchozím souboru, potvrzením pro příjem to skončilo a po chvíli vypsal hlášku, že nelze spojit. Když sem v routeru zapnul DMZ na ten PC na kterým sem to testoval, tak výše uvedený problém zmizel a soubor se přenesl, takže DCC send fungoval. Po vypnutí DMZ se problém zase vrátil. Jakmile sem upgradoval firmware na 1.28, tak teď mIRC ani nevyhodí dialog na DCC a rovnou napíše "Nelze dosáhnout tento počítač pro DCC Posílání". Zkoušel sem fintu s DMZ i vypnout firewall a prostě nic - nemaká to :-( Podle nějakých těch diskuzí mám pocit, že ani nejede korektně služba Identd, ačkoliv jí mám povolenou. A možná že něco podobného se děje i u ICQ File Transfer, ale to sem zatim řešit nezkoušel, ale faktem je, že mi to neběží a dřív po modemu no problem. Takže nevim jestli je problém na straně providera, nastavení mIRC a nebo prostě blbě nastavenej router. Strávil sem nad tím mraky času a výsledek furt stejnej. Pročítal sem diskuze tady a nebo na mirc.cz, ale ani tam sem nějak nenašel odpověď či řešení tohodle problému (kromě toho, že tam je x odpovědí typu, že už to tam řešily x krát apod., sem to hledal a žádnej rozumnej návod na řešení nikde). Takže pokud někdo víte co a jak nastavit (ať již router či mIRC) nebo víte v čem ten problém je, tak prosím o info. Díky moc Petr

Nargon (9.1.2005 21:11:14)

Problem bude nejspise v NATu. Staci zjistit, pres jakej port mIRC soubory posila, prijma a tyhle porty pak v modemu presmerovat na IP tvyho PC. A pro jistotu vypnout firewall, ip filter, v modemu (pokud tam jsou) a pak i ve win vypnout. Port zjistit vetsinou nedela problem. Staci mit treba Kerio firewall a tam pro mIRC mit zapnuty zapisovani do logu. V logu pak je napsany pres co chce komunikovat. Nastavit NAT taky neni tezky, horsi je najit v modemu polozku kde se to nastavuje. Jestli se vam to pak podari zprovoznit, tak muzete posupne zapinat firewally.

Anonym (11.1.2005 16:33:12)

Jaky port? Nahodne zvoleny;)

Nargon (12.1.2005 07:08:57)

mIRC nepouzivam, ale koukni se do nastaveni, jestli se ten port neda rucne navolit. Jestli jo tak tam pak zadej ten co jsi navolil. Pokud tu moznost nema, tak kerio, zapnout logovani u mIRC a zkusit dcc v keriu si pak precist jakej ten port to pouzivalo a ten pak NATnout.

Petr (12.1.2005 08:12:43)

No tak už sem to zprovoznil a vypadá, že to maká. Dostal sem podobný návod jako uvedl Mirek o kus výše nahoře tu adresu. Stačilo mi tedy vybrat rozsah portů pro DCC (v nastavení mIRC - DCC - Možnosti). A tam zadat počáteční a koncový port. Byl mi doporučen rozsah např. 30000-30010, ale viděl sem i jiný rozsahy, takže když zvolíš něco rozumnýho, náhodně zvolenýho co nepoužívaj jiný aplikace, tak by to mělo jet taky. No a pak stačí v routeru vlýst do nastavení Firewall - Virtual Servers a tam si zadat do jednotlivých řádků IP adresu stroje na kterým to mIRC pojede a pak tam zadáš do LAN port a Public Port číslo 30000, do dalšího řádku 30001 atd., až naplníš celý rozsah co sis definoval v mIRC. Vše na TCP a zapnout Enabled pochopitelně. Pak si tam přidej řádek s portem 113 - to je ten port pro Identd. Po tomto nastavení mi to vše jede.

mirek 3Com (10.1.2005 13:51:39)

http://members.optushome.com.au/sincere/mIRC_Help.html

Hunterz (21.2.2005 20:05:58)

Nastav si forwardig prichozich portu napr 30000-30010 a totez pak nastav i v irc klientovi, ze je chces pouzivat pri dcc session...