Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Problém s vytvořením VPN programem WinGate VPN

Problém s vytvořením VPN programem WinGate VPN

siberian (9.1.2005 18:28:19)

S kámošem se snažíme vytvořit vpnko tímto programem. Kamoš hostuje, tzn. nastaví jméno, vybere certifikát. Ten certifikát mi pošle. Klikám na něj a už mi to nastaví jeho ip, port, klíče atd. Dávám teda OK. Ale nemůžu se k němu připojit. Na jeho straně to asi fachčí, protože mu v záložce firewall začnou naskakovat záznamy jiných ip adres. Asi se jedná o scany portů (doufám že nepíšu hlouposti). Nemá totiž žádný jiný firewall, než který je v programu wingate. Já jsem za hw firewallem, ale podle záznamů tohle firewall neblokuje. Spíš se bojím, jestli nemůže dělat problém NAPT na mé straně. Přes program TCPView vidím jakým portem program wingate komunikuje. Ale když se podívám do logu na modemu (směrovač, firewall, napt), tak vidím, že požadavek přišel z mé ip adresy, ale číslo portů je jiné, než jaký ukazoval tcpview. Mohl by být v tomhle problém? Jinak opravdu nevím proč nám to nefunguje. Určitě jde vidět z mého příspěvku, že jsem těžký amatér. Proto za jakoukoliv radu budu velmi vděčný.

siberian (9.1.2005 20:57:11)

Tak TCPView zobrazuje to stejné jako modem. Pro Local Adress pokaždé jiné číslo portu při pokusu o navázání spojení a pro Remote Adress port, který je nastaven v programu. Může to takhle fungovat?

Anonym (9.1.2005 22:51:10)

Nakonec se mi podařilo VPN rozjet přímo ve windows xp. Kámoš mi ve svém kompu k tomu zřídil účet a heslo a v pohodě se přihlásím. Jenže nejde nám kromě jednoho chatovacího programu nic. Ani sdílení souboru ani hry. Nevěděli byste někdo proč?