Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.

Kabel

mitikas (27.1.2005 20:42:44)

Má stáří telefoního kabelu nějaký vliv na kvalitu připojení?Máme v domě staré rozvody a internet někdy jde a někdy ne.Když se připojím přímo na kabel od Telecomu,tak je vše ok.Přitom telefon na tom starém kabelu normálně funguje.

Zajda (27.1.2005 23:43:46)

Prosil bych upřesnit co je myšleno pojmem ,,staré rozvody," a ,,přímo na kabel od Telecomu". Staré rozvody by mohl být drát od účastnické zásuvky někam dál nebo drát od rozvaděče telecomu k účastnické zásuvce. To první si můžete zajistit svépomocí to druhé také akorát přepojení v rozvaděči musí provést pracovník telecomu který ,,odborně" přendá drát:) Datové přenosy jsou x krát náročnější na kvalitu vedení než hlas.V hlasu je vám jedno nějaké to zapraskání či ruchy. To že vám tam telefon funguje ještě zkrátka neznamená že vám tam může fungovat dobře připojení k internetu (jakkákoli technologie).

Sergey (28.1.2005 16:56:28)

Ja z toho pochopil, ze se jedna o usek rozvadec(privod do domu) - uc. zasuvka. Zalezi na tom, komu tenhl usek patri (nemusi to byt vzdy Telecom a pokud neni, tak ho to nebude zajimat)