Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > SpeedTouch 510i

SpeedTouch 510i

Petr (4.2.2005 08:53:48)

Jsem napojen na IExpres 256/64 od CT přes SpeedTouch 510i. Vše vcelku funguje, jen čas od času vypadne spojení (na několik hodin až dní) s tím, že se modem trvale snaží inicializovat linku a nedostává zřejmě synchro z druhé strany (bliká oranžový zavináč, dg hlásí modem line down, initializing line). Zatím to pak vždy po nějaké době naskočilo. Teď to jelo v pohodě asi 3 měsíce a zase to > 48 hodin nejde. Podle CT je vše v pořádku, linka ok, po připojení jiného modemu technikem se spojení chytlo. Může být problém v nastavení modemu? Máte někdo ověřené přesné nastavení tohoto modemu, které by se dalo vyzkoušet? Nebo mám jít reklamovat modem? Dík za jakoukoliv pomoc, Petr

neo (4.2.2005 09:20:27)

a zkoušel jsi to zapijit bez splitteru, nemáš paraelku ?

Petr (4.2.2005 09:31:29)

Je to stejné bez splitteru, stejné ať mám předřazený WiFi D-link nebo napřímo. Voice jde v pohodě, paralelka tam není. P.

chafa (4.2.2005 11:34:15)

jo hele takovy technicky dotaz :) a nechal si modem v klidu stat aspon po dobu 3 minut kdyz ti prestal fungovat net, a on se ti neustale snazil znovu obnovit spojeni?

Anonym (4.2.2005 12:30:00)

WARNING: Modemline is down To hlasi kdyz do toho modemu nejde vubec zadnej signal, to by znamenalo ze to je chyba jeste pred modemem, jestli ti ale bliká zlutej zavinac, tak to neco chyta a chyba bude pravdepodobne v modemu, nebo v nastaveni modemu.

Petr (7.2.2005 12:44:29)

Zkoušel jsem ho nechat odstát, ale nějak bez efektu. Co by mohlo být blbě v nastavení, aby to udělalo takový problém? Nic jsem neměnil a měl jsem to nastavené tak, jak to původně chodilo. Je někde k dispozici výpis všech příslušných parametrů, jak mají vypadat pro řádnou funkci?

JOE (7.2.2005 15:53:48)

Pokud blinká zavináč oranžově se zelenou, znamená to že má synchro s DSLAMem a snaží se ustavit PPP spojení, tedy ověřuje se jméno s heslem oproti radius serveru. Otázka je , proč se spojení vůbec rosypalo? Já mám 510 zapnutou už takřka rok a ještě jsem nemusel dělat žádný restart. Pokud byl modem vypnut ručně, a nemůže po zapnutí navázat spojení, může být chyba i v radius serveru, popř. ve jméně či heslu. Pokud se ale sám i rosype, zkusil bych se podivat na parametry linky. Do modemu se přihlaš Telnetem, zadej adsl - info a koukni na hodnoty SNR a na chyby v přenosu. Jinak právě to že se síťové modemy přihlásí na Radius jen při prvním zapnutí, je super vlastnost, protože Radius server často bývá kaput, ale pokud je modem zalogován, tak už jej k činosti nepotřebuje. Kdežto USB modemy se logují při každém zapnutí a vypnutí PC a zbytečně zatěžují již tak problémový RADIUS.