Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Prosím o Vaši zkušenost se Siemens A-100-I a USB hub

Prosím o Vaši zkušenost se Siemens A-100-I a USB hub

MazeGen (11.2.2005 14:25:55)

Mám problém s uvedeným modemem a USB hub. Modem přímo zapojený do portu počítače funguje správně, ale už ne přes USB hub. Při zkoušení na jednom počítači modem hlásí "Spurious ATU detected" a na jiném zase "Initialization failed" (u toho druhého hlášení si nejsem jist doslova). Celý problém se vlastně točí okolo USB hub - jak servis, tak Telecom se mě snaží krátce řečeno přesvědčit, že to není součástí instalace a proto se jich to netýká. Já ale tvrdím, že USB hub je naprosto standardní zařízení, to, které vlastním, mám otestované na USB tiskárně a externí klávesnici a myši, takže skutečně funguje. Konkrétně se jedná o hub Hama 2.0 1:4. Na bezplatné lince Telecomu 800 184 084 mi v podstatě sdělili, že pokud modem funguje po zapojení přímo do počítače, tak si nemám na co stěžovat. Potom mě odkázali na technickou podporu na 900 169 090, ale tam se těžce platí a já myslím, že chyba není na mé straně, proto nechci za řešení problému zatím nic platit. Když jsem se dál bránil, bylo mi řečeno, že si mám pořídit víc portů do počítače a nepoužívat hub, ale to u mojeho notebooku půjde asi těžko, že :) Nyní se problém snažím řešit s pozáručním servisem MICOS, odkud jsem zatím dostal odpověď, cituji: 'zasílám info od výrobce: "ať zkusí modem bez hubu, jestliže funguje, tak je chyba v hubu, jestliže né, je chyba v modemu a reklamuje jej s popisem skutečné závady'. Před tím, než se pokusím o reklamaci atd. bych rád věděl, zda nemá ještě někdo podobnou zkušenost s tímto modemem a jakýmkoliv hubem, abych zbytečně neprudil Telecom atd. Děkuji.

neo (11.2.2005 14:41:56)

ma ten hub externí napájení ?

MazeGen (11.2.2005 15:14:17)

Nemá... je podle Vás potřeba i v případě stolního PC?

neo (11.2.2005 15:21:03)

rozhodne, ADSL modem je bezproblemu schopen mít odběr až 500mA, a pokud se mezi nej zaradí ješte USB hub, který má určitě nějaký odpor, může to být problem. Pokud se nemýlím tak v návodu je upozornění aby nebyl modem používán USB hubu...

MazeGen (11.2.2005 16:11:45)

Taktéž díky. Co říkáte na výsledky testování výše? > Pokud se nemýlím tak v návodu je upozornění aby nebyl modem používán USB hubu... To máte úplnou pravdu: "Použití USB rozbočovače NENÍ doporučeno" Ale připadá mi dost nefér, podle mě je USB hub naprosto standardní zařízení, u mě navíc nezbytné, a při objednání Internet Expres Optimal mě na toto samozřejmě nikdo neupozorňoval... Navíc myslím, že na základě této poznámky mi nemůžou neuznat reklamaci, jelikož nikde nestojí, co to může mít za důsledky. Nerad bych kupoval jiný modem, protože tento je za zvýhodněnou cenu a to byl jeden z důvodů, proč jsem do toho šel, proto po tom tak pátrám...

Anonym (11.2.2005 14:47:29)

Notebooky mají většinou problém s napájením usb modemů ( mají velkou spotřebu),ten usb hub musí mít externí napájení.Jinak pokud přímo v počítači modem funguje a v hubu ne,pak je zjevně problém v tom hubu.

MazeGen (11.2.2005 15:13:32)

> Notebooky mají většinou problém s napájením usb modemů ( mají velkou spotřebu),ten usb hub musí mít externí napájení. Zapomněl jsem dodat, že první zkouška s hub proběhla na stolním PC a skončila s chybou "Spurious ATU detected". Je pravda, že při zkoušce s notebookem došlo k jiné chybě. Notebook není schopen dodat požadovaných 500 mA? > Jinak pokud přímo v počítači modem funguje a v hubu ne,pak je zjevně problém v tom hubu. ... ale mě přes ten stejný hub funguje jak USB tiskárna, tak externí klávesnice&myš, jak už jsem psal, tak proč by měl být problém v hub?

Anonym (11.2.2005 15:31:13)

Některé základní desky dávají proud kolem 500 mA a to potřebuje samotný modem,pokud tam je ještě tiskárna ,myš,klávesnice,tak už to může být problém.Co se týká notebooků,tak je 500 mA opravdu hodně,tam se spoří každý mA a tohle je jinak také 0,5 A. To že s hubem pracuje tiskárna a klávesnice,nemusí znamenat,že s modemem bude spolupracovat.Když bude vadný modem,tak nepůjde ani na PC.Pokud na PC funguje,tak není co řešit.Ostatně nejlepší je ethernetový modem a je po starostech.

MazeGen (11.2.2005 16:06:25)

Díky... Teď jsem právě provedl testování čistě pouze modemu v hubu bez dalších zařízení, aby to bylo čisté. Napájený hub byl tento: http://www.nc.cz/DetailPage.asp?DPG=18000 A bez napájení už zmiňovaný Hama: http://www.pixmania.com/cz/cz/76574/art/hama/hub-usb-2-0-4-porty-stoib.html (tady jsem ho nekupoval, jinou stránku jsem ale nenašel, nevím, proč tady píšou, že je dodáván s napájením... ale vypadá naprosto stejně a nemají u něj výrobní kód, takže nemůžu porovnat) Při testech na notebooku modem jako vždy blikal tak 3/4 normální doby a potom vždy v Last failure vypsal "Message error". Ve stolním PC jsem to zatím netestoval, ale můžu, pokud by to něčemu pomohlo... Co si o tom myslíte?