Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > GTS + pevná IP adresa + modem ASUS V6310 + DC++

GTS + pevná IP adresa + modem ASUS V6310 + DC++

Parkan (20.2.2005 10:13:01)

Mám dotaz je možné provozovat DC++ na GTS ? a být jako aktivní ...dostanu pevnou IP adresu u GTS? doposud mám ADSL broublend a DC++ je v pohodě. jako pasivní uživatel. Mám modem ASUS V6310 router připojen na 3 PC..zajímá mě vše kolem GTS zda je vhodné přejít nebo zůstat....prostě vše.............rychlost...

Nargon (20.2.2005 11:23:50)

No nevim jestli GTS neomezuje P2P ale asi ne. Takze DC ti pojede. Aktivni byt muzes bez problemu, staci nastavit nat v modemu. Pevnou IP no to si nejsem jisty, ale ikdyz bude dynamicka, tak se nic nezmeni a kdyz nebudes vypinat modem tak budes mit stale stejnou IP tedy jako pevnou. Broublend hezky slovo, chvili jsem se u nej smal. Jestli mate ADSL Broadbend (snad jsem to taky nezmrsil) tak dc vam muze jet v activnim modu, staci nastavit nat v modemu. Pokud chcete zmenit poskytovatele jen kvuli activ modu v DC tak je to zbytecne, protoze u obou musite nat v modemu nastavit stejne. Na zbytek neodpovim s GTS nemam zadne zkusenosti.

Martin (20.2.2005 14:38:57)

Asi zmršil - je to broadband

Martin (22.2.2005 10:02:58)

Mam problem u tohoto modemu nastavit pevnou IP adresu (Forpsi) - nastavim ji ve Wan Config - polozka IP adress, pak subnet mask, nakonec jeste DNS servery. Kdyz to potvrdim Submitem, tak se mi subnet mask smaze. Ve Windows XP mam automaticke prideleni IP adresy a pocitac se porad hlasi IP adresou, kterou jsem mel pred koupenim ten pevne (ta puvodni mi zas nejde pouzit, kdyz chci byt aktiv v DC++). Poradte mi prosim, jak to vyresit (treba na e-mail). Diky.

Nargon (22.2.2005 10:22:56)

Hm to vase nastaveni, pokud jsem to dobre pochopil, tak chcete zmenit IP modemu? podle mne je to zbytecne. Ja bych klidne pouzival tu kterou ma modem defaultne. A v PC mate asi ip 10.0.x.x nebo 192.168.x.x a tyhle se vam se zmenou verejne ip, nemeni. Takhle na dalku, kdyz nevidim nastaveni modemu, tak se blbe radi jak nastavit NAT, protoze tady bude nejspise vas problem. Tak v prvni rade si vezmete k ruce manual k modemu. V menu modemu proklikavejte co jde :) a hledejte Port forwarding, virtual server, nat neco z toho by jste najit mel. A kdyz to naleznete tak pridejte dalsi polozku. Vetsinou co uz mate predzadane nechte, jen do okynek port zadejte treba 5678 a do okynek local ip (host ip) zadejte tu co vam win hlasi (asi 192.168.0.1), Pokud je moznost nastavit TCP nebo UDP, tak pokud mozno obe najednou (both, any, TCP/UDP takhle to byva pojmenovane) pokud to nejde, tak vytvorite dve stejna pravidla, akorat jedno pro TCP a druhe pro UDP. Pote vse ulozit. Pokud je v modemu i firewall tak radim vypnout, pokud to jde, mozna oznacen jako IPFilter tak u nej nastavit secure level none. je to jednoduzsi nez nastavovat nove pravidlo pro port 5678. V DC do kolonk IP zadat vasi verejnou IP (www.whatismyip.com) a do kolonky port 5678. Ted by vam melo DC jet. Pokud to byl problem natovani.

Anonym (27.6.2006 12:36:51)

jedemé