Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Internet Express po 5 minutach pada

Internet Express po 5 minutach pada

lukas (4.3.2005 22:38:50)

Dobry den, mam nově Internet Express. Po cca 5 minutach pripojeni spadne (modem zacne blikat, ze neni synchronizovan nebo tak naco). Doted jsem mel normalne Broadband 10GB a modem Alcatel - fungovalo to paradne. Pak jsme to zmenili na Internet Express (protoze ten stoji min a je v tom 8GB stejnou nebo vetsi rychlosti), dostali novy modem, nefungoval ("neni oznamovaci ton" a cekani na nej neslo nikde vypnout), dostali dalsi modem, nefungoval ("chyba hardwaru") a ted mame zpatky Alcatel a po pripojeni to pada. Ten Internet Express na tom starem Alcatelu normalne pohodove fungoval ten 1 nebo 2 dny, dokud jsme ho nemuseli vratit Telecomu. Nevite cim to muze byt? Pomuze kdyz obetuji bohum cerstve porazene tele? Jaky je nejlepsi modem pro ADSL od Telecomu - jde k tomu koupit nejaky interni?

Anonym (5.3.2005 10:38:51)

Je spravne zapojen splitter? Mas vubec splitter? Pred splitterem krom zasuvky nesmi byt nic. Ani ustredna,telefon,fax,starej analog modem(no ten ADSL je vlastne taky analogovej:) ani rozdvojka proste jen hola blba pitoma zasuvka. Za splitterem si na hlasovou zasuvku muzes dat co chces a na dsl jenom dsl modem. Je to jasny? Interni ne! USB modem ne! Proc si najdi na tomhle foru. Jedina jistota je ethernet modem. A to pokud mozno Alcatel Speedtouch 510 PRO.

IMHO (5.3.2005 19:13:53)

ANONYMKU nejsi prodavačem Alcatelu Speedtouchu?Všechny tvé odpovědi na všechny dotazy sem směřuješ.Proč vnucuješ ethernet modem lidem kteří chtějí připojit jen jeden počitač.Klidně a spolehlivě chodí i adsl na USB.Jen to řádně připojit a nastavit.+++

Petr (5.3.2005 19:54:16)

Myslím, že se jedná o dost rozšířený názor mezi lidmi, kteří se kolem počítačů pohybují. Ethernet modem je zkrátka záruka menších problémů. Neplyne ale z toho, že USB modemy musí být vždy s problémy.

PeterPan (9.3.2005 11:26:32)

To neni jen rozsireny nazor to je proste zkusenost. 510 od alcatelu jsou bezproblemove. Nerikam, ze bezporuchove. Ale clovek po jejich instalaci o nich prakticky ani nevi. Zato zazraky na usb o ne clovek porad musi zakopavat. Hold to nejsou plnohodnotne modemy. Krabicka pouze prevede metaliku(prenasene signaly) na signaly ktere zpracuje pc. Tedy ovladace, ktere jsou v podstate softwarova emulace hardwaru. Z toho take plyne vetsina problemu. U 510 a podobnych se tohle nedeje tam je to plnohodnotny hardwarovy modem. I kdyz slovo modem je tak trochu zavadejici. P.S. Problem je ta softwarova emulace, ktera se nemusi vzdy snaset s ostatnim softem v pc, proto vetsinou pomaha reinstalace systemu. Dalsi vec je usb a jeho napajeni a v neposledni rade take kompatibilita usb radice a naslednych ovladacu. Woops. tot vse. Hold kdo chce usetrit hold musi obcas krapek experimentovat. :)

Alp (9.3.2005 13:21:51)

u toho alcatelu jsem narazil na to, že nebylo přístupné nějaké pokročilejší nastavení - krom jména a hesla nešlo nastavit téměř nic, nevíte někdo co s tím?

PeterPan (9.3.2005 13:24:07)

Pokud mas starsi model tak spousta nastaveni je pres cmd a prikaz telnet a ip modemu. potom prikaz menu a mas co jsi hledal. :)

Anonym (5.3.2005 11:04:12)

Nejlepší je SpeedTouch 510i,ten modem co máte je USB nebo eth.?Nejjednodušší je zavolat na technickou podporu a nahlásit závadu,může být chyba na vedení.

JOE (5.3.2005 17:08:22)

Zkus se přihlásit do Alcatelu Telnetem, dej adsl a info a koukni na hodnoty SNR a útlumu, a na chyby CRC a HEC. Pokud se modem sesynchronizuje a pak spadne, mohla by být marod linka a v tomto výpisu by jsi to měl vidět (malý SNR, velký útlum, chyby CRC a pod.)

Jirka (10.3.2005 22:49:39)

Ty sis pořídil Internet Expres??? A přečetl sis něco o jejich FUP??? Asi ne, jinak bys od nich rychle utekl No prorokuju ti, že až rozchodíš modem, tak budeš hodně zklamaný.