Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > ADSL a více počítačů

ADSL a více počítačů

Petr (5.3.2005 15:31:33)

Nevím, jak připojit 2 vzdalené počítače k ADSL. Máme paralelní telefonní linku - 2 telefony se stejným číslem. Můj dotaz tedy zní: Je možné připojit oba počítače způsobem, že k oběma těmto telefonním zásuvkám připojím zvláštní ADSL modem ( včetně rozbočovače pro připojení telefonu)? Může takto zapojená paralelní linka fungovat - ať telefony či internet? Vím, že by zřejmě šlo i k jednomu počítači připojit ADSL zařízení, které umožňuje přes WI-fi připojit k internetu více počítačů a k druhému počítači připojit jen WI-FI adaptér. Tento způsob se mi zdá trochu komplikovanéjší než zapojení dvou separátních ADSL zařízení a v konečném součtu by to vyšlo asi také dráž. Prosím tedy o radu, jaký by byl v tomto případě nejlepší způsob zapojení ADSL. Díky

JOE (5.3.2005 16:56:29)

Na jednu linku nemůžeš připojit dva ADSL modemy, tak aby pracovali v jeden okamžik současně. K DSLAMu může být sesynchronizovaný pouze jeden modem. Pokud by nebyl požadavek na současný běh obou PC v jeden okamžik na Internet, pak by tam dva modemy být mohli (jeden by vždy musel být vypnut), ale to je myslím nesmysl. Takže opravdu jedině modem s WiFi, nebo modem s více LAN porty a k druhému PC si natáhnout síťový kabel (doporučuji, je to stabilnější než WiFi).

Anonym (5.3.2005 17:02:38)

Prakticky to možné je, ale budeš mít minimálně dva problémy: 1. v jednom okamžiku může být zapnutý jen jeden modem 2. druhý telefon, který je před splitterem používaného modemu, muže být rušený a naopak může rušit ADSL spojení Jak tušíš, tak správně je jen jeden modem a splitter před rozdvojením přípojky. Pokud je to technicky možné, tak bych místo starých kabelů natáhnul kroucenou dvojlinku, před rozdvojení bych dal splitter a u něj zapojil modem. Po kroucené dvojlince bych pak táhnul síť i telefon.