Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Siemens A100 a odchozí pošta

Siemens A100 a odchozí pošta

modrasek (21.3.2005 20:37:10)

Narazil jsem na pěkný problém. U kámoše nejde odesílat pošta. Starší PC s WinXp (bez SP2) + modem Siemens. A nejde odeslat mail s přílohou. A to ani přes webmail. Na jiném PC se stejným modemem a na stejné lince OK. Řekl bych nastavení, jenže: na stejném PC s jiným modemem (Well 8000) bez problému funguje. Kontrola na Spyware negativní. Napadá mě něco omezuje odchozí pakety. Ale co a jak. A proč jen Siemens Už jsem tuhle věc jednou viděl se stejným modemem a nepomohl ani reinstal PC. Dík

Panther (22.3.2005 12:16:49)

Mam Siemens taky , XPcka a pouzivam Thunderbird - zadny problem.Ze to nejde ani pres webmail je zahada.A jdou vubec odesilat nejaka data?Jedine ze by to delala absence SP2, ale pochybuju.

modrásek (22.3.2005 14:41:57)

Net normálně jede. Neměl jsem čas zkusit třeba upload přes FTP. Ve většině je používán pouze download a ten jede normálně. Během nefunčního odesílání se odchozí provoz téměř ani nehne. SP2 tam nechci instalovat. Místo něj tam je Kerio a antivir Avast a SpyBot. Holt Siemens dle zkušeností je pěkný shit a i zadarmo je drahej.

PeterPan (22.3.2005 14:53:25)

Tvrdit, ze siemens je shit jen proto ze ti data nelezou od tebe je hloupost. Data musi byt vzdy potvrzovana takze komunikace od tebe musi byt. Jde jen o to najit puvodce problemu. Aby jsi nakonec nebyl jako kamarad co ma kerio, avasta a zakazal komunikaci pro avast web control a po te se divil ze mu nechodi net. :) V keriu je videt jestli se aplikace pokousi o komunikaci a kde to konci. jde ti ping? Tracert?

modrásek (22.3.2005 19:21:03)

Že Siemens není dobrý modem si dovolím tvrdit protože s ním mám zatím nejhorší zkušenosti. Snad srovnatelný s USB Microcomem nebo Asus 6310. Siemens jaksi ukončil podporu modemu - takže čekat od něj třeba nový ovladač je asi zbytečný a přechod tohoto modemu na PPPoE je mi taky zatím záhadou. Odchozí pošta nechodí i bez Keria a Avastu. Pošta bez přílohy odletí okamžitě. Při odesílání pošty se dostanu na smtp ale po ověření loginu ve chvíli kdy mám posílat samotná data to skončí. Skončí to time outu. Odchozí provoz je v tu chvili nulový. Se stejnou konfigurací ale s Wellem OK. To není firewallem. :-(