Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Nelze se připojit modemem 510i 4x ETH, Nextra

Nelze se připojit modemem 510i 4x ETH, Nextra

Jan (27.3.2005 17:05:01)

Už elší dobu si nevím rady v čem by mohl být problém...- mám modem Alcatel 510i 4xETH a už jsem vyzkoušel úplně všechno, dokonce mi Nextra i poslala konfigurační soubor pro tenhle modem a stále se s ním nemohu připojit. Po zadání uživatelského jména a hesla v modemu a stisknutí Connect mám pořád status Disconnected - Down. Všechno zadávám správně. Dále mám ten samý modem ale jen jednoportový a s tím se připojím OK a bez problému vše funguje. Pokud použiju konfiguraci toho funkčního modemu a po jejím uložení na PC a přepojení modemů a následném pokusu o nahrání té funkční konfigurace do 4 portového modemu se také nepřipojím, navíc se po uploadu konfigurace do modemu ohlásí chyby. Dám ale Save All, chci se připojit ale nepřipojí se to. Kde může být problém?

Nargon (27.3.2005 20:15:09)

Nejspise vadny kus modemu, Reklamuj ho.

Anonym (27.3.2005 20:30:13)

Asi mas pravdu - vsiml jsem si jeste neceho. na modemu vubec nesviti ani neblika kontolka "@". Ja tedy nevim jestli ma neco delat i kdyz neni aktivni spojeni, ale podle me by mela zacit svitit cervene v okamziku kdy jen pripojim kabel od telefonu, no a ona se ani nerozsviti ani neblika...

shapet (27.3.2005 22:20:27)

Stava se to velmi casto u Windows XP SP 2,neni to dobre popsane - ochrana stazenych systemu(pokud neni odblokovana v Zasadach).Pak jakykoliv soubor stazeny z Internetu je chranen proti prepsani(a instalaci). Staci na nem cvaknou pravym mysitkem a odkliknout chraneny soubor vpravo dole. Pak znovu nahrat s VYPNUTYM firewallem *.ini soubor na adresu 10.0.0.138/index.home.Konfigurace je snadna,pozor na typy *,ini souboru.Od Nextry jsou chybne,pro PPPoA ma bezchybne *.ini soubory v souboru ini40(pro vyssi verzi firmrmware-nad 4.2 maji soubory koncovku *.tlb a musi byt nahrany bud Telnetem nebo Webklientem - zastoupi jej i instalator). DODRZTE POSTUP ,zadejte kod a heslo a znovu dejte "Connect".Vsechny ledky budou chvili blikat,bude se konfigurovat PPP klient a zustanou uz svitit. "SAVE ALL" a muzeme koncit.

Anonym (28.3.2005 04:31:59)

mam windows 2000 SP4, verze firmwaru modemu je 4.2.7. ted jsem to zkousel znova s vypnutym firewallem. Po nahrani ini souboru od Nextry se vypise toto: Illegal value [desc] for boolean type. Illegal value [desc] for boolean type. Illegal value [desc] for boolean type. Invalid phonebook destination name. Bad value for parameter 'dest' Failed to attach ETHoA interface. Invalid PPPoA interface name. Bad value for parameter 'intf' Invalid phonebook destination name. Bad value for parameter 'dest' Failed to attach PPP interface. Invalid interface name specified Bad value for parameter 'intf' Value of parameter intf [1,4] out of range Bad value for parameter 'intf' [Warning] Invalid wan connection interface name. *** Configuration [1.1.0] upgraded to version [1.2.0] *** Use "saveall" to make the conversion persistent. Kde se najdou ty bezchybne soubory jak pisete ini40? Jinak ja jsem prave myslel ze kdyz nahraju do modemu ten samy soubor ktery jsem predtim vytahl z jineho - funkcniho modemu, ze to pujde. A taky to nejde, zobrazi se opet chybove hlasky jako uvadim vyse. Firewall jsem vzpnul a pote jsem

JOE (29.3.2005 14:53:20)

Příčina může být různá. Pro začátek by asi stálo za to, zkusit nahrát do modemu ini soubor co je na přiloženém CD (pppoA basic) a nejlépe klientem který je také na přiloženém CD. Pak dle chování by se mohlo postupovat dále. Pokud nebliká po zasunutí linky LED se zavináčem, nevěstí to ale nic dobrého, tato LED by měla blikat pokud se alespoň vidí s DSLAMem.

Anonym (29.3.2005 22:39:39)

To už jsem zkoušel a s tímhle souborem to už vůbec nefunguje a s Nextrou nikdy nefungovalo alespoň podle zkušeností s tím jednoportovým modemem. Dioda se zavináčem nesvítí ani nebliká vůbec takže to vidím spíš na nějakou hardwarovou poruchu a skusím s tím zajít do Telecomu kde byl modem zakoupen - ještě je v záruce.

Honza (31.3.2005 12:13:56)

Pokud ti nesviti oranzove zavinac na modemu tak nic neres a reklamuj modem. To neni zalezitost konfigurace modemu ale vlastniho hardwaru.

Anonym (29.3.2005 17:09:29)

Je to problém s napaječem,zkontrolujte si zda souhlasí napájecí napětí a typ proudu na modemu a na zdroji.Výrobce poměrně nedávno dodal do ČR sérii,kde byly modemy na 15 V,ale zdroje na 9 V a chovalo se to stejně,modem je funkční,pouze nesvítí zavináč a nefunguje synchronizace.