Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Firewall na Asus Wl-500g

Firewall na Asus Wl-500g

Pavel (31.3.2005 20:33:37)

Ahoj, mam mensi problemek. Mam pripojeny vyse uvedeny router na adsl modem(router) Zyxel prestige 650R-E3. Modem je pripojen na wan port routeru.(LAN zyxelu a WAN Asuse je na jedny siti a LAN za Asusem je na siti druhy). Asi by se dalo rici, ze je to prerouterovany. Existuje pry jeste nejaka moznost pres PPTP na Asusu a modem v rezimu bridge, ale to jsem jeste nezkousel. Muj problem ted je, ze mi nefunguje firewall na Asusu(myslim). Zkousel jsem URL filter a ten pote pustil vse, co jsem zakazal. Nevite prosim nekdo, cim to je? Diky moc za kazdou napovedu.

Nargon (1.4.2005 01:09:07)

Hm, asi takhle, co jsis koupil to mas. Tenhle router s firewallem asi moc lidi mit nebude, ale muzu ti poradit par veci. Byl firewall zapnut? Bylo nastaveni filtrovani ulozene? A Postupoval jsi podle manualu?

Pavel (1.4.2005 06:44:12)

MYslim, ze jsem koupil dobre. Je to router bezici na linuxu a je k nemu hromada neof. firmwaru. Po webu vicemene sama chvala. A na wifi maka uplne uzasne. Filtrovani jsem samozrejme ulozil a pro jistotu jeste restartoval. Firewall je zapnut. Jeste je tam filtrovani provozu z lan do wan a z wan do lan, ale tam jsem zatim nic nenastavoval. Pak to ma ten URL filter a pak jeste MAC filter do WAN. Nevim, cim to je:(((. Jeste premyslim,, jestli to nemuze byt tim, ze mam na pc nastaveny DNS na modem a ne na router(tonouci se stebla chyta.). Nevim, jak by se choval, kdyby byl modem nastaven jako bridge a na routeru bylo nastaveno PPTP. Slo by to? Ten Zyxel umi bridge, ale nevim jestli na PPPoA. V tehle tematice mam jeste trochu gulas a to uz to tu procitam 2 dny:)) Diky

mike (1.4.2005 09:53:24)

Myslim taky, ze jsi koupil dobre. Tenhle switch/router semi taky libi a mel jsem moznost si s nim pohrat v kombinaci s CDMA. Zkus se podivat na tuhle sajtu http://koppel.cz/conferences/ to jsou lidi co se zabyvaji programovanim tohohle switche.