Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Nastavení modemu SpeedTouch 510i a pevná IP

Nastavení modemu SpeedTouch 510i a pevná IP

dmnc (14.4.2005 18:13:30)

Dobrý den, Chtěl bych se někoho zeptat, zda nemá skušenosti s nastavením tohoto modemu tak, abych mohl využivat pridelenou pevnou ip u Internet Expres. Momentalne mam tento modem nastaven podle Telecomu, bezezměn. Takže mám v 4portovym modemu připojené 3 síťové kabely pro každý PC, na nich už jen nastavím zjištění IP promocí serveru DHCP. Nic vic Ale teď k věci: Chtěl bych to nastavit nějak tak, abych mel verejnou IP od Internet Expresu tak aby na PC1 byla přímo veřejna a na ostatních 2PC už jen zase zjištování pomocí DHCP. Díky předem!

Anonym (14.4.2005 18:55:08)

Takhle to nastavit nejde,buď jde mít připojené 1 PC s veřejnou ip nebo více PC,ale každé musí mít svou neveřejnou ip.V tvém případě by jsi musel mít 3 veřejné ip, pro každé PC jednu,protože máš jen jednu,tak to musíš řešit NAT a přidělovat PC neveřejné adresy.

Nargon (14.4.2005 19:05:21)

To co ty pozadujes je nemozne. Bud ma verejnou IP router a prirazuje ostatnim PC adresy neverejne. Nebo pokud priradis verejnou IP primo PC, tak ten modem funguje jen jako prevodnik z jednoho dratu na druhej drat a ty ostatni pc co jsou v nem by se na net nedostali vubec. Ovsem tohle by se dalo vyresit tim, ze ten PC co by mel tu verejnou IP by sdilel pripojeni k internetu. Ovsem pokud by byl tento PC vypnuty tak ty ostatni zas na netu nejsou.