Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > SpeedTouch 510i 4 port

SpeedTouch 510i 4 port

Pipad (14.6.2005 20:18:59)

Mám novy samoinstalacmi balicek ADSL od CT. Prestoze by DSL v me telefonni zasuvce melo byt OK (Praha 4), modem nerozsvitií diodu pro signal DSL. Ostatni dva signaly jsou OK (system i LAN). PC má řádně IP adresu a Modem je správně nakonfigurován a je vidět přes IE, zde je uvedeno Modemline is down. Nikde v navodu však není uvedeno, jak se pokusit o modemline up. Muze za teto situace byt jeste chyba na strane PC, ETH karty a nastaveni PC a karty? Telefoni linka je pro telefon OK, pri dial-up jede na 50 kb/s. Má s tím někdo zkušenost?

TomM (14.6.2005 21:25:19)

jaká barva tam svítí (oranžová, nebo nějak to bliká)? Zkus ping na modem (10.0.0.138) a pokud se dopingne, tak komunikace modem počítač je OK. Pokud tam nesvítí žádná barva, tak zkus zapojit modem bez splitteru. Určitě ti došel e-mail kde se píše, že služba byla úspěšně nakonfigurována v našich systémech? Pokud musíš počkat, pokud ano zavolej na 800 184 084 a pořeš, dobrá druhá alternativa je zavolat na poruchovou linku (je to 13129 tuším) a tam řekni třeba, že potřebuješ odpojit ost. zásuvky (správně by měla být zapojena jenom jedna zásuvka), jak přijede boreček řekni mu, že ti nejede ADSL, aspoň u mě se stalo tohle, zavolal kolegovi a nakonec se zjistilo, že něco podrbali na ústředně.

V (15.6.2005 09:49:21)

Mel jsem ten samy problem. Prislo mi nekolik mailu o aktivaci a o tom, ze sluzba je funkcni. Telefonoval jsem, kam to jen slo. Nakonec se to vyjasnilo - nebyl na ustredne volny DS lam. To jsem se dozvedel od toho nejposlednejsiho technika v CT - na infolinkach jen tvrdili, ze by vse melo fungovat. Prisel jim (DS lam) cca za 1 tyden od aktivace sluzby a pak se kontrolka normalne rosvitila a vse zaclo fungovat.