Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Speedtouch 510i(4x Eth) nastavení NATu pouze pro 4 položky

Speedtouch 510i(4x Eth) nastavení NATu pouze pro 4 položky

Josef (10.8.2005 06:20:44)

Mam v NATu nastaveny 4 položky. Funguje OK. Ale když si tam přidám další, tak po restartu modemu zmizí. Pamatuje si jen 4. Co s tím? Když dám přes system upgrade, tak mi nově otevřená stránka hlásí, že mám aktuální FW.

TomM (10.8.2005 13:26:31)

zaprve by mě zajímalo co máš za FW, ale předpokládám, že máš něco s rel 4.2. Chyba je nejspíš v tom, že nedáš na hoře (pokud myslím web rozhraní) save all, pokud je to telnet, tak stačí napsat saveall. Co se týče toho, že ti ta stránka píše, že FW je aktuální, tak to není pravda (doufám, že myslíš ten odkaz na webu toho modemu). Protože tenhle odkaz směřuje na speedtouch.com a tam se dlouho (nikdy) žádný FW pro SP510i neviděl. Takže nový FW se dá sehnat ba speedtouch.co.uk a úplně nová verze (neoficiální) 4.3.1.5 se dá sehnat na speedtouch.net.nz. BTW pokud to nepomůže, tak ještě bys mohl napsat jaké ma napětí (jestli 9V nebo 15V) - je to na spodní straně modemu.

Josef (10.8.2005 14:14:11)

Verzi mam 4.2.3.5. Zkousel jsem novy FW 4.3.1.5, ale tam se mi nechytlo DNS u Telecomu a je to taky tak neprehledny, ze jsem se vratil na 4.2.3.5. Nenasel jsem IP Routing table, abych nastavil ktera PC muzou na net apod. SAVE ALL samozrejme davam vzdy. Napětí 15V.

TomM (10.8.2005 15:12:50)

moment, jak se ti nechytlo DNS telekomu? v tom "chceck IP connectivity"? Pokud je to tohle, tak to není chyba modemu, ale telekomu, protože má zakázaný ping na jeho DNS. Co se týče neuložení, to fakt nevím mě to jede v poho.

Anonym (10.8.2005 17:08:39)

Kdyz jsem zkousel internet connectivity v tom nastaveni tak jelo vse krome tech dvou DNS serveru. Ale net mi stejne nejel. Ani ping mi ven nejel. A nenasel jsem IP routing table, abych zkusil jestli ma moje IP povoleno jit ven pres router. Vratil jsem se na starsi FW a jede vse. Ale proste pamatuje si jen 4 NAT zaznamy. Kdyz tam pridam zaznam pro Remote Admina. na port 4899, tak proste po restartu modemu tam neni. Save all davam vzdy. Jeste zkusim ulozit jine zaznamy. Jestli to neni tim ze zapomene jen ten port 4899. Ale nevim nevim

TomM (11.8.2005 01:21:32)

tohle fakt nevím, to ať porádí někdo fundovanější. ale jinak mě 4.3.1.5 jede v poho.

Josef (11.8.2005 12:48:36)

Může to být tím, že modem nevypínám tlačítkem, ale prodlužkou s vypínačem, takže mu odstřihnu šťávu? To by si ale nepamatoval ani ty předchozí 4 záznamy. Víc jak 4 NATy prostě neudrží.

TomM (11.8.2005 13:47:09)

no tohle určitě není správně, doporučuju tím čudlem uprostřed, ale můj takový problém nemá. Zkus to a uvídí se. BTW a proč ho vlastně vypínáš??

Josef (11.8.2005 15:11:13)

Mam vse (PC, tiskarna, bedny atd atd) na vypinatelne prodluzce. A tu vzdy po praci vypinam.

TomM (12.8.2005 04:29:39)

to bych nedělal - aspoň tomu modemu ne, protože tyhle modemy sou spíše děláný na always-up a pokud ho necháš zaplej nic nezkazíš, rizika ti hrozí stejné jako při vyplém modemu. Jinak celkově nechápu proč tohle děláš, tyhle všechny mašinky sou dělaný na stálý chod a před bleskem tě vyplý vypínač na prodlužce nezachrání. Jediné riziko, které hrozí je, že něco chytne v PC, ale to se dá na 99% vyloučit tím, pokud je to PC zahořené a i podomácku složenému PC se dá v poho věřit. Ale to sem odbočil :D. fakt mě nic nenapadá-zkus jedině ho vypnout tím čudlem na modemu. Taky mě napadá-to ten modem dělá od začátku, nebo až teď poslední dobou? Protože už tady na foru by borec, který si vypínačem u prolužky modem odpálil. To vypínání mohlo paměť ovlivnit. Taky mě ještě napadlo-když ty 4 záznamy smázneš a dáš tam jiný) udrží se nebo ne? Potom jedinně úplně poslední co mě napdalo- zkus ten modem resetnout do default nastavení a nastavit znova, taky můžeš zkusit zadat ten forwarding přes telnet.

Anonym (12.8.2005 14:11:55)

Delam to tak od zacatku co ho mam (3 mesice). NAT jsem zkousel teprve ted. Dam tam treba 20 zaznamu vcetne save all. A drzi tam porad. Ale po restartu tamjsou jen prvni 4.

Anonym (12.8.2005 14:30:04)

Mají všechny záznamy outside ip jako 0.0.0.0 ?

Josef (12.8.2005 17:56:55)

Ano. outside 0.0.0.0

Josef (13.8.2005 08:54:52)

Vypínání tlačítkem nepomohlo. Udrží jen 4 NATy.

hugo (14.8.2005 20:41:38)

Josefe, než downgradovat na 4.2.3.5, co zkusit ten FW 4.2.7 - vypadá přehlednějc jako to původní, konfigurační soubůrky lze použít ze staršího FW (4.2.x) protože má stejnej formát. Třeba se stane zázrak... :)

Josef (15.8.2005 06:38:22)

To jsem udělal hned. Ale nepomohlo. Resp. Jednou tam bylo po korektnim vypnuti 5 zaznamu. Druhy den, aniz bych cokoli menil, byly zas jen 4.

hugo (15.8.2005 22:05:54)

No já měl podobnej problém, taky s 4.2.3.5, po resetu si nepamatoval NAPT mapování vůbec, ale možná to bylo protože jsem to měl napevno jako statické mapování na vnější dynamickou IP, která mi nějaký ten čas vždycky vydržela (ne na 0.0.0.0). A bylo jedno jak to vypnu, nebo jestli to vytahnu ze šťávy. Takže asi ti moc nepomůžu, snad jen tím, že po upgradu na 4.3.1.5, kde je to celý řešený jinak už ten problém není. A funguje to dobře, DNS mám Contactel, firewall se dá konečně "zapnout" i v menu. Ono není nijak složitý, chvilku trvá si zvyknout, ale výhoda je že pak už se do něj vůbec lézt nemusí :)

IOLák (15.8.2005 00:56:41)

Zjistil jsem asi toto : pokud si dáš natvrdo IP adresu typu 10.0.0.x tak se porad i s novym FW dostanes na modem s IP 192.168.1.254 - ale uz te to neproroutuje (avsak modem se bez problemu pripoji) - staci jen znovu zapnout DHCP a uz to bezi tak jak ma

Anonym (16.8.2005 00:31:09)

no a kolik jich teda muze mit? ja jich mam nejak 8 nekdy mi to taky blbne a nemuz pridat dalsi nebo se mi i nejake smaznou...

HoGo (16.8.2005 09:23:35)

Zkus tohle, nevim uz presne jestli to jde primo u tehle novejsich 510, ale driv to slo: - byla tam moznost stazeni konfigurace - byl to nejaky textovy soubor - tak si ho stahni jestli to jde - resetni modem do tovarniho nastaveni - melo by byt napsano v manualu jak na to. - zedituj si ten stazeny soubor a rucne tam pridej dalsi pravidla pro NAT ( musis kouknou jak jsou udelany ty co tam mas a odvodit jak pridat dalsi) - nahraj konfig zpatky a koukni co to udela. sorry, pokud to nebude fungovat, ale fakt uz presne nevim jak to bylo, jen vim, ze to z web rozhranni neslo ale takhle jo, nebylo to sice kolem natu ale mozna to zafunguje. Napis jak si dopad.

Anonym (18.8.2005 09:10:08)

No zatim nikdo nenapsal jestli to zkousel nebo ne, ozve se nekdo ?

hugo (23.8.2005 23:14:38)

tak tohle jsem zkoušel asi před rokem, právě proto že statický položky NAPT se při resetu zrušily. exportovat user.ini, změnit ručně, případně i reset, nahrát zpátky. jenže pro ty položky NAPT ani tohle bohužel nezafungovalo. hlásilo to tuším při uploadu něco jako failed to create NAPT mapping nebo tak něco.