Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > ZyXEL 650R-33 po 100é :-)

ZyXEL 650R-33 po 100é :-)

y2k (31.8.2005 20:29:07)

Používáte někdo směrování portů na nějaký IPtel, který chodí directně ?? Mám nasměrovaný u jednoho usera na jeho vnitřní IP jeden port (v praxi se používajá jak UDP-pro komunikaci; tak TCP-pro navázání konektivity). Tato krabička mě od ZyXELU velmi zklamala, protože jsou s ní nepatrné problémy. Konektivitu dovnitř router propustí vždy a správně. Problém ale nastává paradoxně při konektivitě směrem ven. Router (NAT) prostě z mě neznámých důvodů odmítne občas předat a přeložit port, který směřuje na protistanici pro navázání konektivity (TCP). V případě, že zavolá protistanice první, pak lze volat i zpět, ale jen po určitou dobu. K tomuto problému nedochází vždy a nedá se najít žádná zřejmá souvislost. Jiné porty router předává dobře a spolehlivě. Nevíte náhodou někdo co s tím a jak případně tuto "závadu" řešit ??? Rady typu restart a reset, či nový firmware prosím nepište, protože tím jsem samozřejmě začal. Dokonce Firmware jsem zkusil asi tři a výsledky byly shodné, reset do továrního nastavení proběhl několikrát a restart samozřejmě také. Vše bez úspěchů. Jediné, co trošku pomohlo, je zcela nesmyslný a hloupý údaj ve směrovací tabulce portů, který jsem ze zoufalství vyzkoušel. Nastavil jsem pro pokus další směrování do NATu a to na patřičný port ze všech venkovních IP na všechny vnitřní. Takže jsou teď v NATce dvě vzájemně si rozporující pravidla, port A je směrován 1, ze všech venkovních IP na jednu vnitřní a za 2, ze všech venkovních na všechny vnitřní. Vím, že je to blbost, ale takto se podaří alespoň z 50% dovolat z vnitřní sítě někam ven. Uvítám všechny plodné rady, dík.

Anonym (1.9.2005 14:11:41)

jedine reseni je VYMEN MODEM za jiny !!!

y2k (1.9.2005 18:07:43)

Tak tato rada mi moc nepomohla, samozřejmě, že mě to napadlo také, ale zařízení není moje a dotyčná osoba, která zařízení vlastní jej má od společnosti Nextra zakoupeno za 1,-Kč s DPH s závazkem. Takže by to bylo silně nerentabilní. Věřím tomu, že třebas existuje jiný způsob. Ale dík.

Zajda (1.9.2005 20:34:13)

Jaký používá ip telefon protokol? Zkoušel jste pustit packet sniffer a analyzovat obsah paketů?

y2k (1.9.2005 21:45:42)

Znáš PCtel ??? http://www.pc-telephone.com Myslím, že je lepší, když to ochutnáš sám :-) Jinak nezkoušel, určitě to zkusím, díkec za radu.