Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Edimax AR-7024WGWG-B

Edimax AR-7024WGWG-B

blade_2002 (29.10.2005 11:58:22)

Zdravim, mám internet od Telekomu. Vše v pohodě. Ale abych si to v bytě rozhodil na víc PC jsem koupil tento adsl router. Vše v pohodě, ale samozřejmě kvuli němu mám neveřejnou ip adresu. Router podporuje MAC spoofing (což si myslím, že je přesměrování na MAC adresu síťovky v PC aby mohl mít veřejnou IP) Jenže mi to nefunguje a když si začnu hrát s IP adresama jak na routeru tak i na PC. Tak nastavím vše že PC mě hlásí IP adresu stejnou jak IP adresa od telekomu, ale nedostanu se na net. Nemohl by mě někdo docela přesně poradit jak to mám nastavit, abych byla veřejná IP adresa za routerem? Díky za rady co mi pomůžou.

Anonym (29.10.2005 13:02:58)

Veřejnou IP může mít jen jedno zařízení 1 PC nebo 1 router.Pokud tam máš zapojeno více PC do routeru,tak každý PC musí mít svou ip adresu,tedy neveřejnou a veřejná bude na wan rozhraní routeru a router bude provádět NAT mezi veřejnou IP a neveřejnými IP.Pokud chceš mít na každém PC veřejnou IP,tak musíš mít stejný počet veřejných IP jako je počet PC.

Tandy (29.10.2005 15:25:22)

Bylo to dobře řečeno ale pokud potřebuj nějaký konkrétní program spustit na pc . Stačí v nastavení routeru povolit daný port ktery potrebujes povolit a nasmerovat na daný pc. Třeba podle tohoto navodu zmen jenom port na ten ktery potrebujes http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Edimax/AR6024WGA/Azureus.htm