Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Webove rozhrani Zyxel 650R-33

Webove rozhrani Zyxel 650R-33

Karel (21.11.2005 10:25:41)

Ahoj, od srpna pouzivam modem Zyxel 650R-33 pripojeni Nextra pres Telenor. Vse jsem nastavil pres webove rozhrani tohoto modemu. Vcetne treba aktivniho pripojeni na StrongDC++ Ale ted mam problem. Internet funguje, ping na modem funguje, i ovladani modemu pres telnet funguje. Jen mi nefunguje webove rozhrani... proste nic nezobrazi :( Zkousel jsem to samozrejme i s vypnutym firewallem a pak jeste z jineho pocitace (mam pripojene 2) a z zadneho to nejde. Nechce se mi modem resetovat (abych ho pak dokazal nastavit pres ten telnet). Nevite cim by to mohlo byt? Diky za kazdy napad.

peppa (21.11.2005 14:49:16)

zkus vypnout upnp a dat nejaky ten restart, jak pocitace tak routeru

Anonym (21.11.2005 15:34:19)

Pokud používáš internet explorer tak nevim proč, ale u týhle dementní slátaniny microsoftu musíš ručně napsat http://adresa_modemu. Opakuju napiš tam ručně to http dvojtečka lomeno lomeno adresa modemu. Pak ti vyskočí okno který chce heslo.

Karel (22.11.2005 02:58:12)

Diky za napady. Zkousel jsem to v MS IE 6, i v Firefoxu 1.0.7 a i s variantou kde primo uvedu HTTP:// A bohuzel stale nic. Nechce se mi verit, ze by se mi modem "rozbil" to by me moc mrzelo, neb net ted prave potrebuju k praci a chtel jsem ho nastavit, abych mohl na testovani pustit webovy server :( Jak jsem rekl, pokud se pripojim pres TELNET tak to jde. Ale to ovladani, resp. rozdeleni do menu a pod menu atd. mi nejak neni sympaticke a "moc se v nem nevyznam". V tom webovem rozhrani to bylo snazsi. Zkousel jsem vypnout i firewally a zkousel jsem to i z jineho pocitace, kterej pres switch taky pripojen k tomu routeru. Naposledy jsem to webove rozhrani pouzival nekdy v zari a to vsechno fungovalo. samozrejme jsem ted zkousel vypnout modem a za par minut zase zapnout i restartovat pocitac. Bohuzel stale nic :( Nema nekdo jeste nejaky dalsi napad? diky za snahu

HollyG (22.11.2005 10:04:32)

Nezkousis se treba pripojit na 192.168.1.33? Tohle sem treba hodne dlouho zkousel (webovy rozhrnani sem dlouho nepouzil) az posleze sem si vzpomel ze adresa modemu je vlastne 192.168.1.1 :)

HollyG (22.11.2005 10:05:50)

Taky to muze byt prenastavenym portem pro pristup, ale reset modemu tohle vrati z5 na 80...

Anonym (22.11.2005 08:29:59)

Neni nějakej šmejd na počítači(firewall,braky v prohlížeči)? Zkoušel jsi to na jinym compu? Mrkni kdyžtak zezadu na modem. Vzadu je zapuštěnej čudlík reset. Podrž deset vteřin a pak vypni a zapni modem. To resetne do původního nastavení.

Karel (22.11.2005 15:43:17)

jojo, zkousel jsem to z vice pocitacu. Mam tu v siti 2 a obcas treti notebook. Ani z jednoho to nejde. Firewally povypinany... nepouzivam MS firewall ale Norton Internet Security. Kazdopadne jsem to zkousel i z notase, co nema zadnou ochranu... Hrozne mi to vrta hlavou. Reset tam samozrejme je, ale "bojim" se ho pouzit. :( Abych pak nemusel pripojeni nastavovat pres telnet, kdyby byl nahodou rozbitej modem. Pripojeni pres telnet funguje, funguje i DHCP (ikdyz na ty 2 PC mam nastavenou IP adresu, ale notebooko normalne korektne prideli), pripojeni do netu taky samozrejme funguje... i to DC++ Proste jedinej duvod je, ze bych potreboval nastavit preklada adres, resp. zpristupnit webovy server pro testovani do netu. Prave jsem asi 2 mesice webove rozhrani nepouzil a ted mi nejde do hlavy, proc najednou nefunguje :((( Modem jsem smaozrejme restartoval... ale do RESETU se mi nechce... Ale asi mi nic jineho nezbyde... mam strach, ze po resetu to webove rozhrani taky nepobezi a budu to nejak konfigurovat v TELNETU, neni to tam moc prehledne... (ne ze bych mel problem s terminalovym pristupem, to ne... ten mi nevadi, jen se v tom rozdeleni nejak neorientuji). Diky za rady, panove.

rk8 (7.1.2006 12:01:32)

``Podrž deset vteřin a pak vypni a zapni modem. To resetne do původního nastavení.`` Díky, zachránil`s mi hodně nervů a NEzešdivělých vlasů:) (nemohl jsem se dostat přes heslo na web. rozhr....) Spínač resetu se skutečně MUSÍ držet delší dobu(dokud se nevypnou a nezapnou LED, zhruba těch 10 s). Bohužel v CZ manuálu píšou jen o stisknutí RESET. -ROLL- Po nalezení této odpovědi jsem čeknul origínální manuál (podrobný Eng). A tam to už bylo. Ale koho to mohlo napadnout...

HollyG (7.1.2006 14:45:17)

Aha no ja se do ceskyho vubec nedival tak me nenapadlo to zduraznit...

Pavel P. (7.1.2006 21:26:06)

Někdy mě úroveň českých návodů dokáže přímo nasmolit. Většinou čtu rovnou anglický. Kdyby jste se někdy nudili, vemte si od něčeho Cz návod a porovnejte si ho s anglickým.

Zajda (8.1.2006 01:12:51)

Zrovna od Zyxelu je ten navod jak po projeti nejakym translatorem. Nektere pasaze jsou vynechany nebo prelozeny nesrozumitelne. Ono najit nejakeho technika ktery umi dobre mluvnici a take preklada je problem. Nehlede na to ze vetsina technickych pojmu je pochopitelna v anglictine a v cestine pro ne neexistuje srozumitelny vyraz.

Anonym (8.1.2006 08:49:55)

A pak že jsou zyxely dobrý, když nemají ani pořádný český návod. No do příchodu ADSL v čechách jsem měl za to, že zyxel je něco dobrýho, kvalitního. Ted po dvou letech práce s těmito zařízeními si myslím, že jde o průměrný výrobek nabízený v českých zemích (tedy šmejd).

Zajda (8.1.2006 13:31:21)

Jak souvisi kvalita vyrobku s dodanym navodem? CESKY NAVOD ZAJISTUJE DISTRIBUTOR DO CR, NIKOLI VYROBCE!!! K nekterym hiendum se ceske navody ani nedodavaji. Plne v mezich zakona, protoze se nejedna o zarizeni samostatne cinne. A samostatne cinne je pekne sluvko se kterym se da manipulovat kdyz neni specifikovano. Takovy adsl router take neni samostatne cinny kdyz k nemu potrebujete pocitac nebo jine ethernet zarizeni, potrebujete k nemu linku atd.

rk8 (7.1.2006 21:52:12)

To je v poho:), já jen, že`s mě ušetřil spoustu času. Klasický reset je jen stisknout (PC, kalkulačka, ...) a ne držet. Takhle bych laboroval kdovíjak dlouho. Ještěže fachá tohle fórum...:)) Jak jsem potvrzoval to standardní heslo, tak jsem nechtěně drbnul do klávesnice a potvrdil. Pak jsem potřeboval povolit porty a ono nic...:/

Pavel P. (24.11.2005 15:15:47)

Zkus se podivat v tom Telnetu, jestli sis ho náhodou nevypnul, nebo jestli nemáš NATovaný port 80.

Milda (3.1.2006 23:31:36)

Tak jak? Povedlo se ten problém vyřešit? Čím to bylo?