Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Modem + Wifi router port forward

Modem + Wifi router port forward

Kar-Chee (29.11.2005 18:37:14)

Dobrý den Mám ADSL od Českého telecomu SpeedTouch 510 a nedávno jsem si zakoupil i Linksys WRT54GS switch/wifi acces point. Potřeboval bych umožnit zakládání her na Warcraftu 3. Původní řešení jen s ST 510 fungovalo tak, že jsem povolil porty 6112-6119 na moji statickou IP adresu. Nyní si ale nevím rady. Můj počítač je zapojen do Linksysu přes ethernet a ten je zapojen do ST 510 také přes ethernet. Internet, ping a vůbec komunikace mezi těmito přístroji funguje bez problémů. Ty nastávají až když chci forwardovat porty. Nejdříve jsem samozřejumě vypnul firewall (software i tu na Linksysu) a zkoušel forwardovat nejdříve z ST 510 na Linksys a z něho pak na mě. Nefunguje. Poté jsem zkoušel z ST 510 rovnou na mě. Nefunguje. Zkoušel sem zapnout DMZ na Linksysu (všechny porty povoleny) a pak z ST 510 na mě, nebo i na Linksys a pak na mě. Nefunguje. Nevíte někdo co s tím ? Dškuji mnohokrát za jakoukoli pomoc.

legi (6.12.2005 08:50:13)

Podle vseho to vypada, ze ho mas v rezimu router, homegateway nebo tak neco. Pokud ti uz Speedtouch funguje jakou router, tak dalsi router v siti nepotrebujes. Ja ten Linksys neznam, ale predpokladam, ze bude umet mod 'obyc' AccesPoint, tzn. funguje jako obycejny switch na siti, jen ma navic proste WIFI. Tzn. vsechny ethernetove zasuvky, vcetne WAN portu i WLAN (wifi), maji stejne IP, funguji jakoby jedno zarizeni na LAN a nedochazi k dalsimu prekladu adres. Samozrejme jsou i dalsi reseni, nastavit na modemu DHCP Spoofing, nebo ho nastavit do modu bridge, ale to je myslim zbytecne. Alcatel je kvalitni pristroj a routovani i s firewalem bych nechal na nem.

Anonym (6.12.2005 16:06:08)

Mno ale pak logicky de pouzivat jenom adno zarizeni.

legi (6.12.2005 18:33:18)

Nejak tomu nerozumim. proc jen jedno? Pokud myslis jen jedno zarizeni jako router, tak v tom pripade, jak jsem to popsal, samozrejme ano. Druhe funguje jako obycejny switch. Jinak ale samozrejme jde pouzivat obe zarizeni jako router, nekde je to i vhodne, ale v tomhle pripade je to jen zbytecna komplikace.

Lovok (7.12.2005 14:09:56)

Jedes-li na PPPoA, nahraj do 510i ini pro DHCP spoof (najdes na strankach Telecomu) a dostanes tak verejnou IP az na ten Linksys, kde si vsechno nastavis jako puvodne v Alcatelu. Mas-li PPPoE, nastav v 510i mod Bridge a az v Linksysu PPPoE nakonfiguruj PPPoE klienta (doufam ze to umi).