Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Alcatel speedtouch 510i (4xethernet)

Alcatel speedtouch 510i (4xethernet)

Dan (26.1.2006 23:49:13)

Ahoj, mam takovej kuriozni problem a to s webovym rozhranim toho modemu, kdyz zapnu modem a pustim svuj pocitac tak se na webove rozhrani dostanu jen nachvilku, pak se webove rozhrani nejak zablokuje a vubec nefunguje. Kdyz pripojim notebook solo tak to jde ,ale musim po z neprovozneni toho webu modem vypnout a zapnout. pak to jde, nez zase pripojim svoje pco. Jinak vse jde ok, uplne vse az na pripojeni na to rozhrani webove. Modem mam novej, system mam preinstalovanej, firmware nepomaha novej.prosim poradte mi.Dekuji

AnyBody (27.1.2006 22:41:41)

Mám podobný problém. Vše jede jak má, pouze na webové se chvílema dostat nemůžu a chvílema můžu. Nic mezitím neodpojuji, nepřipojuji, neměním nastavení a nic. Jen na to webové rozhraní chvílemi nemůžu, jako by bylo zablokované. A nejde to ani přes Telnet. Jo a ty chvíle jsou různě dlouhý, někdy pár minut, někdy i třeba půl hodiny. Internet přitom jde jak má.

Anonym (27.2.2006 17:42:35)

Už to někdo vyřešil??Mám stejný problém.Alcatel jsem koupil ,nainstaloval a používal 3dny bez problémů ale potom zničeho nic začal blbnout.Otevřu www načte se a další už ne -spojení odmítnuto.Pokud vlezu do WEB nastavení modemu dam easy setup tak to pak zese 2-3www otevře a zas nic.PROSÍM PORADTE

Anonym (27.2.2006 20:29:21)

Bacha, on ten easy setup ti po dokončení rozhodí některý jiný věci. Hodí se když nastavuješ modem "zgruntu" po nahrání novýho templatu nebo po vynulování nastavení do defaultních hodnot, třeba po změně firmware. Pokud už jsi mezitím měl udělaný nějaký úpravy (který všechny přesně ti ale neřeknu) tak je rozhodí, jako po resetu. Proto to pomocí easy setupu neměním, radši tam po resetu naláduju zpátky pomocí "Save and Restore" předem uloženej a upravenej konfigurák. Pokud žádný uživatelský úpravy neděláš nebo modem používáš "jak je", třeba přes UPnP a adresy dynamický přes DHCP, napadá mě jen to, jestli přitom třeba nemáš moc silnej provoz dat, nestahuješ moc dat najednou, nebo nehraješ online, nebo tak něco, protože samozřejmě zahlcení linky nebo LAN může způsobit timeout webovýho rozhraní, tak jako jakýkoli webový stránky.

Dallas (14.3.2006 09:58:24)

Potvrzuji totožný problém u Č.Telecomu - nahodilé výpadky a přes webové rozhraní najdu v connected vždy "connected" a "down". Po nějaké chvíli to buď samo "naskočí", nebo musím restartovat modem. Vše je nahlášeno a čekám na zavolání technika. Máme ten modem týden a rozhodně nejde o silný provoz dat. V tuto chvíli připojení drží už 12 a půl hodiny. Modem je nastaven standardně, pouze máme vypnutý DHCP server, protože se hádal s widlous DHCP serverem.

Anonym (14.3.2006 11:10:45)

No a co takhle na danym rozhrani vypnout zasilani dhcp? Je jasny ze se budou dva dhcp servery hadat. Muzes ten dhcp server taky prepnout do rezimu relay kdy bude dhcp predavat od modemu.

Anonym (27.2.2006 18:00:12)

A nepristupuje ti na webovy rozhrani nekdo cizi z venci? S alcatelem nemam moc zkusenosti ale nektery modemy umi jen jednu instanci pripojeni. Pri dalsi to odmitne spojeni. Musis chvilku pockat nez se vytajmautuje. Treba mi u jednoho zyxela nejde CLI a web najednou. Jedno nebo druhy.

Anonym (27.2.2006 18:17:27)

no to snad ne ,jak to poznám??

Anonym (27.2.2006 20:34:12)

Mně se taky stalo, že když jsem nahrál předposlední firmware 4.3.1.5, nebylo tam asi něco úplně čistě a pak byl modem mírně nestabilní a občas padal. Po přeflashnutí už ne, a s nejnovějším 4.3.2.6 taky ne. Tím odmítáním přístupu by se moh projevovat taky. Pokud nic nepomůže, zkus ještě jednou nahrát firmware.