Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Lze nějak pomocí nastavení, od routeru až po WinXp Pro zvýšit rychlost ADSL?

Lze nějak pomocí nastavení, od routeru až po WinXp Pro zvýšit rychlost ADSL?

Krokodýl (20.2.2006 12:55:01)

Zhruba chápu, že je rychlost ovlivněna agregací, vzdáleností od ústředny, ale lze nějak ovlivnit rychlost "osobním přístupem". Platím 3072/256 a jede mi to tak 2-2,4 Mbs. Díky

Nargon (20.2.2006 17:58:21)

Osobnim pristupem mno Jako osoba zvedni telefon a obednej si rychlejsi sluzbu, za vice penez. Dalsi moznost, ikdyz ta urcite neni zakonem schvalena. Jit na Agregacni bod a preprogramovat jim tam ten agregator :) To je tak vse. Zadnym nastavenim na sve strane si nepomuzes, mozna tak projet win antivirakem, antyspywarem.... a dalsi takovejma programkama, nebo rovnou novou instalaci win. To muze mit trochu vliv na rychlost. A vase "zpomaleni" je zpusobeno proste technologii ty 3M to nikdy nepojede, spis tak 2.5M. A to "kolisani rychlosti" je zpusobeno hlavne agregaci. Ale vsichni ISP do zpomaleni kvuli agregaci, zahrnuji i zpomaleni tou technologii.

Anonym (21.2.2006 10:46:43)

Buď rád že ti to jede jak to jede. Je všeobecně známou věcí, že ADSL na platformě ČTc dosahuje MAXIMÁLNĚ 82% jmenovité rychlosti. O něco lepší je to u Bluetone Premium, tam se (maximální) rychlosti pohybují stabilně kolem 92% nominální rychlosti. Podobné to bylo u Telenoru a jeho prodejců, i když rozptyl hodnot směrem dolů je větší. Co stím provede GTS Novera je ve hvězdách.