Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > D-Link DSL G664T (kdo mi poradí, popř. provede to rozchodit?)

D-Link DSL G664T (kdo mi poradí, popř. provede to rozchodit?)

Lukáš (21.2.2006 14:48:36)

Ahoj, nemůžu rozchodit tento ADSLmodem/router. Vše provedu podle návodu (nastavení konekce PPPoE na modemu, přidělení IP DHCP automaticky na PC, atd.) ale na net se nedostanu. PC vidí router (na nastavení http://10.0.0.138/ routeru se dostanu). I když adsl píše connected a dioda svítí, prostě nic. Navíc i když zadám jiné username a heslo připojení adsl v konfiguraci připojení, adsl dioda taky pak vesele svítí jako connected. Takže ani nepoznám, jestli je adsl ready. Přečetl jsem si celou diskuzi, jen jedna zkušenost, ale ta nepomohla. Řešil tohle někdo z Vás? Popř. pomůže mi za úplatek rozchodit?

Anonym (21.2.2006 15:04:16)

Možná i bez úplatku. :-) Nemáš tam třeba "zapomenuté" jiné připojení - třeba klasický dialup modem? Jestli ano a používáš Windows, tak IE - nástroje - možnosti internetu - připojení - nikdy nevytáčet připojení. Taky zkus v příkazovém řádku ipconfig / all a pak třeba ping na DNS server(y). Napiš něco málo o PC, zkus zresetovat modem a nastav všechno znova. Dále může být problém u poskytovatele, nebo je vadný modem...

Lukáš (21.2.2006 15:14:33)

Dík, bohužel... O prvním tipu vím, vždy tam bylo nikdy nevytáčet. Ping na DNS je OK: Příkaz PING na 10.0.0.138 s délkou 32 bajtů: Odpověď od 10.0.0.138: bajty=32 čas=1ms TTL=255 Odpověď od 10.0.0.138: bajty=32 čas < 1ms TTL=255 Odpověď od 10.0.0.138: bajty=32 čas < 1ms TTL=255 Odpověď od 10.0.0.138: bajty=32 čas < 1ms TTL=255 Statistika ping pro 10.0.0.138: Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%), Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách: Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Průměr = 0ms Doufám, že modem špatný není. Spíš to bude u mě.. Dřív jsem byl přes ethernet kartu spojený s 2. PC (kříženou linkou), teď jsem akorát vyměnil kabel za originál do modemu/routeru (nekřížený), PC na modem vidí, ale na net ne.

Anonym (21.2.2006 15:24:07)

To vypadá na problém s DNS, nebo.............nemáš v PC od minulého připojení "zapomenutou" proxy ?? 10.0.0.138 je IP modemu (není to DNS co jsem myslel , zkus přímo DNS tvého poskytovatele připojení. Neboje tvůj PC "mírně popletený" z několika změn IP a nastavení, tak zkus prográmek WinSock XP Fix http://www.majorgeeks.com/download4372.html (funguje to i pod nižší verzí jak XP)

Lukáš (21.2.2006 20:33:06)

Používal jsem WinProxy pro připojení dalšího počítače k mému adsl. Ten program ale už nespouštím. Teď nejsem doma, zítra vyzkouším doporučovaný WinSock XP Fix. Zatím dík, dám vědět...

Tandy (21.2.2006 20:44:59)

jake mas pripojeni jakeho poskytovatele?

Lukáš (21.2.2006 23:26:15)

IE Optimal 1024/265 od ČTc... Souvisí to s tím?

Mira (22.2.2006 15:18:51)

zkus poradne prohlidnout web.rozhrani modemu - hlavne cast WAN a Status. Ve WAN by melo byt napsano, zda je modem pripojen (zda je WAN rozhrani aktivni) a jakou ma pridelenou venkovni IP adresu a adresy DNS serveru. Ve Statusu obecne informace o pripadnych problemech...

Mira (22.2.2006 15:22:04)

jeste mrkni na prirazene IP adresy tveho PC: Start - Spustit, napises "cmd", Enter, do cernyho okna napises "ipconfig -all", Enter. Vypise se ti seznam sitovych pripojeni s jejich nastavenim. Zkontroluj, jak mas nastaveny DNS servery a adresu brany.

Anonym (24.2.2006 11:29:57)

Mas spravne nastavenou modulaci na mmode? Mam stejny modem a defaultne bylo nastaveno myslim GDMT i kdyz v navodu pisou, ze default je mmode (multi-mode - neco jako auto detect)

Anonym (25.2.2006 04:43:36)

pokud mas ADSl zrizeno pred 1.4.2005 tak nastav na modemu v setapu PPPoA, encapsulation klikni k VC a pak uz jen zadej spravne prihlasovaci udaje a melo by byt OK. pred 1.4.05 byli ADSl sluzby konfigurovany jeste na protokol PPPoA, jelikoz mas modem ktery se zacal prodavat az ke konci roku 2005 tak byl pro zakazniki jiz prednadstaven na PPPoE, protoze se pocitalo s tim, ze stari zakaznici budou vyuzivat jiz drive zakoupeny modem ....

Lukáš (1.3.2006 13:38:04)

Díky, bylo to tím...

Anonym (22.2.2006 14:41:30)

Tak jsem to zkusil a nic... Už nevím, ale dávat 3000 za instalaci technikem ČTc nechci!!!

Anonym (21.2.2006 23:40:29)

Svítí-li na modemu ledka DSL, potom nemusíš bejt vůbec připojenej !!! To je pouze detekována ADSL linka nic víc.

Milhaus (22.2.2006 15:20:26)

Taky se mi nechtěl připojit.Mrkni do nastavení routeru na záložku STATUS a jdi na připojení.U položky WAN by mělo být napsáno Connected.Jestli to tam není,tak se router nepřipojil přes linku.Já to vyřešil tak,že jsem zavolal jejich linku a tam mi ten technik poradil.Blbej TELECOM mi totiž poslal přihlašovací údaje mailem a v přihlašovacím jménu na net udělal zavináč,ale má tam místo něj být tečka!!Takže přihlašovací údaj u mě byl ne xxx@iex.cz,ale xxx.iex.cz!!Zkus ten zavináč v nastavení spojení (CONNECTION 1)taky přepsat

Lukáš (23.2.2006 13:54:44)

Do username zadávám telefonní číslo a do hesla heslo (od telecomu nic s tečkou nemám) a tyto údaje jsem používal přes rok i na původním modemu.

Anonym (23.2.2006 22:09:10)

A Telecom už změnil "staré" ADSL zřízené před 1. 4. 2005 na PPPoE ???

mr_dadi (25.2.2006 04:38:35)

a tyhle prihlasovaci udaje si zjistil kde? nerekl jsi zda se jedna o novou sluzbu nebo uz ji mas dele, ale pokud vim, tak prihlasovaci udaje ti mely byt zaslany mailem. zavolej 800184084 nekdy okolo 7 rano a podivaji se tam s tebou na to. pokud mas ve status/conection sttus u wanu conected a pridelenou IP adresu je PPP spojeni navazano a problem bude pravdepodobne v nastaveni PC, je mozne ze ti DHCP pridelil spatne DNS ale to je v mizivem procentu pripadu ....

Enjoy (22.2.2006 17:17:30)

Mrkni se do statusu na conection status,jestli máš state disconected nebo conected.Jak již bylo psáno,dioda dsl detekuje linku.Zkontroluj jméno a heslo a určitě to ověř na help lajně telecomu,ať se nemorduješ zbytečně.Prostě tam brnkni a buď slušnej,projdou to s tebou komplet a podívají se do databází,jestli je vše ok.Hodně štěstí,pak dej vědět.

Enjoy (22.2.2006 17:19:36)

Písni až bude něco nového,ať můžem řešit dál.

Anonym (23.2.2006 13:52:51)

ADSL od Telecomu do zástrčky je fuknční (což vím, přotože jedu po starým usb adsl modemu). Na D-Linku modem-routeru se po připojení do adsl (většinou až na třetí pokus) rozsvítí adsl dioda (+ v nastavení connection je connected vč. udané rychlosti). Od PC na router vidím (pingem na http://10.0.0.138 + nastavení). Ale ten prokletej IE ne a ne něco přenést.

Anonym (24.2.2006 16:48:48)

AHoj ja ho mam taky a mel jsem stejny problem po zavolani na linku 800123456 jsme prosli celou instalaci a nic. a nakonec at tomu verte nebo ne byl spatnej sitovej kabel ..dal jsem tam svuj co jsem mel doma a okamzite to nabehlo

Anonym (25.2.2006 17:42:39)

Síťovým kabelem to nebude. Síť hlásí připojeno, na modem se dostanu.

NulRum (25.2.2006 06:23:57)

Zdar, tak ze vseho nejdriv si zkontroluj log co ti modem vypsal!! Najdes ho - status -system log (je to uplne dole). Pokud je vse OK mel by vypadat asi takhle: Jan 1 12:00:06> Valid Configuration Tree Jan 1 12:00:11> Firewall NAT service started Jan 1 12:00:12> Bridge Created: br0 Jan 1 12:00:12> Bridge Interface Added: eth0 Jan 1 12:00:13> pppd 2.4.1 started by root, uid 0 Jan 1 12:00:15> DSL Carrier is training Jan 1 12:00:24> Bridge Interface Added: tiwlan0 Jan 1 12:00:35> DSL Carrier is up Jan 1 12:00:38> Connecting PPPoE socket: 00:13:1a:f7:xx:xx 6098 nas0 0x1000d3b8 Jan 1 12:00:38> Connect: ppp0 {--} nas0 Jan 1 12:00:43> WAN IP address 83.208.xx.xx Jan 1 12:00:43> PPPoE Connect with IP Address 83.208.xx.xx Jan 1 12:00:43> WAN gateway 85.70.xx.xx Jan 1 12:00:43> PPPoE Connection Successfully Established Jan 1 12:00:43> PPPoE Connect with Gateway IP Address: 85.70.xx.xx Jan 1 12:00:43> primary DNS address 194.228.41.65 Jan 1 12:00:43> secondary DNS address 194.228.41.113 Teda za predpokladu, ze se s modemem pc vidi, ale v pc problem nebude. Jinak na status a connection status a tam dole pod polozkou WAN uvidis jestli jsi pripojeny a vnejsi IP modemu Pokud je tam tam problem s heslem tak log vypada takhle: Jan 1 12:00:06> Valid Configuration Tree Jan 1 12:00:11> Firewall NAT service started Jan 1 12:00:12> Bridge Created: br0 Jan 1 12:00:12> Bridge Interface Added: eth0 Jan 1 12:00:13> pppd 2.4.1 started by root, uid 0 Jan 1 12:00:15> DSL Carrier is training Jan 1 12:00:24> Bridge Interface Added: tiwlan0 Jan 1 12:00:33> Connecting PPPoE socket: 00:13:1a:f7:4e:18 44fa nas0 0x1000d3b8 Jan 1 12:00:33> Connect: ppp0 {--} nas0 Jan 1 12:00:35> DSL Carrier is up Jan 1 12:00:38> PAP authentication failed Jan 1 12:00:38> Connection terminated. Jan 1 12:00:38> Doing disconnect Jan 1 12:00:38> Failed to Authenicate No ale jelikoz pises ze uz pres rok pouzivas stejne prihlasovaci udaje tak budes muset zmenit pripojeni z PPPoE (to je defaultne nastaveny v modemu) na pripojeni PPPoA. Bohuzel hodnoty ti nereknu nebot je nevim, ale to by ti meli rict technici od telefucku. Nebo je najdes i tady nekde na foru. Videl jsem je tu. Jinak je to jeden z tech lepsich modemu co nabizeji a jsem s nim spokojen. Ozvi se do mejlu jak jsi pochodil a zkusime to rozchodit.

NulRum (25.2.2006 06:40:12)

DODATEK http://www.internetexpres.cz/web/cz/pppoe/index.html

Pem (26.2.2006 16:16:52)

Mám s tímto modemem taky problém. Přes LAN se v pohodě připojím k modemu, ale ne k internetu. Přístupové údaje a parametry jsou nastaveny správně, kontrolováno společně s tech.podporou ČT. System log vypadá takhle: Feb 26 14:48:39> Connecting PPPoE socket: 00:00:00:00:00:00 0000 0x1000d3b8 Feb 26 14:48:39> Couldn't get channel number: Transport endpoint is not connected Feb 26 14:48:39> Doing disconnect Feb 26 14:48:39> System Call Error Feb 26 14:48:44> pppd 2.4.1 started by root, uid 0 Nejsou tam divné ty 00:00 .... ? Služba je podle ČT aktivní, modem ukazuje rychlost 512/4096, ale "disconnected"... Poradí někdo ? Dík předem Petr

raf (26.2.2006 18:51:39)

Jo tohle mi to mi to taky psalo,dokud jsem nezjistil,že telecom má blbě označené připojení na rozbočovači.Na jedné straně výstup a na druhé straně společně vstup(od tel.linky) a druhej výstup.I barvičky měli blbě:) Jinak musí bejt správě taky username tedy jmeno.prijmeni.iex.cz a heslo stejné jako k telecomáckýmu emailu (číselný).

Pem (27.2.2006 18:18:22)

Jméno i heslo mám správně, zapojení kabelů také, chová se to stejně i bez splitteru. Pétr

Lukáš (28.2.2006 18:06:48)

MÁM TO !!! Telecom si vesele na svých návodech k tomuto modemu ukazuje PPPoE (po 1.4.2005), ale už mě nedošlo, že mám ADSL stále zřízené před tímto datem s PPPoA. Pomohla mi tato stranka: http://www.iol.cz/zakaznicka_podpora/navody_a_ovladace_pro_adsl_sluzby/dlink664.php Díky všem za podporu!!!

Pem (28.2.2006 20:21:15)

To se máš. Já už to řeším s Telecomem od soboty a pořád bez úspěchu ... :o(((. Petr

Anonym (28.2.2006 21:45:01)

a máš v modemu PPPoE nebo PPPoA?

Pem (1.3.2006 18:00:54)

Já tam mám PPPoE (ADSL zřízena únor 2006), ale zkoušel jsem i PPPoA ... atd. Petr

kptn (3.3.2006 12:38:30)

Je nutno nastavit Upřednostňovaný DNS 194.228.2.1 a Náhradní DNS 194.228.41.113 potom to jede jako po másle. Toto platí pro InternetExpes od Českého telecomu.

Anonym (18.3.2006 01:50:50)

nastavení konekce musí být PPPoA !!!!!!!!!!!!!!

hermes3 (18.3.2006 15:17:05)

Nepise u ktereho providera, ale obavam se, ze TY pises blud! Od jisteho data - u CTc treba od 1.4.05 - maji vsichni vetsi(a solidnejsi) provideri point-to-piont-protokol-over-ethernet!! Takze nastaveni PPoE je v poradku.

Lukáš (20.3.2006 14:19:29)

...skutečně tam je PPPoA a jede mi to...

jmatej (10.4.2006 14:34:14)

Jak to nakonec dopadlo s tím připojením? mám d-link 362t, adsl od tiscali a stejný problém, detekuje dsl linku, ale nenačte ip adresu. na tech. podpoře mi neporadili. nastavení je ok, ale moden stále nechodí...

Ondřej Pekárek (19.9.2006 20:28:56)

Ahoj. Dnes mi prisel ADSL modem D-Link DSL-G664T, ktery jsem pouzity vydrazil na internetu. Bohuzel vsak se zmenenym heslem, ktere nevim. Nevite co s tim? Nejake prehrani firmware? Dik, Ondra

Anonym (3.11.2006 22:47:20)