Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Jak do své sítě

Jak do své sítě

Jan Šiml (26.2.2006 17:03:09)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak můžu realizovat připojení do své sítě z práce. Doma mám ADSL používám modem CellPipe 22A-BX. Jak bych měl nakonfigurovat svůj počítač a router abych do nich mohl přistupovat z venčí... ?

Nargon (26.2.2006 17:52:51)

No pokud vam staci jen neco na zpusob "vzdalene plochy" tj. ze na svem monitoru, mysi a klavesnici v praci ovladate vase pc doma, tak doporucuji www.logmein.com tam se registrujete (verze zdarma vlastne umoznuje jen vzdalenou plochu, ta placena nabizi dalsi moznosti treba jako prenos souboru z jednoho pc do druheho...) a stahnete programek. Ten si doma spustite a je hotovo. Programek si vytvori spojeni ven, takze nemusite nic nastavovat, a na svuj PC muzete odkudkoli, kde je internetovy prohlizec a internet. Jediny problem je v antivyrovych programech, nekdy tento programek identifikuji jako nejaky trojsky virus (coz se jim nemuzu divit, on ten programek je na tom take zalozen). Dalsi moznosti je vyuzit treba programek Remote Administrator, ale tam musite mit i na PC, ze ktereho chcete pristupovat, nainstalovaneho clienta (coz na firemni pc asi nejde kdyz nemate admin prava). A na "serverovem PC" si musite nastavit nat a firewall. Mno pokud mate pristup do domaci site z vaseho PC doma, tak pres tuto vzdalenou plochu se tam dostanete. Ovsem vase PC doma musi byt zaple. Pokud chcete primo pripojit "domaci sit" k vasemu PC v praci tak je potreba vytvorit VPN pripojeni (nejspise IPSec), a nevim jestli neco takoveho je na tomto modemu mozne a neporadim.

Zajda (27.2.2006 10:06:58)

K připojení celé domácí sítě přes IPSec nemusí podporovat přímo modem. Stačí mít puštěný počítač, který bude routovat mezi zbytkem sítě a virtuálním rozhraním. Doporučuji použít OpenVPN. Je to poměrně bezpečné,multiplatformní a bezproblémové řešení. NATuprůchodné;) Řešení průchodu IPSecu přes NAT/PAT (tzv. NAT-T) je u ipsecu zatím neusazené navzdory jeho standardizaci někdy na začátku roku 2005. A tudíž se různé servery a klienti nemusí mezi sebou přes NAT-T domluvit.