Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Telecom ADSL 2MB, XAVI X8122r, vypadávaní spojení(packetů) (z 10 pingů je třeba odmlka 3 dopovědí)- při spušteném Bitcomet nebo DC++

Telecom ADSL 2MB, XAVI X8122r, vypadávaní spojení(packetů) (z 10 pingů je třeba odmlka 3 dopovědí)- při spušteném Bitcomet nebo DC++

Daniel Stuchlý (1.3.2006 12:03:18)

mam sít o 20 klientech a jel jsem přes WLINE 4000 který byl připojen 2 KM na kabelovou televizy. vše bez problemu. ted jsem poridil druhou konektivitu od telecomu s tarifem 2 MB bez limitu a FUP (abych se nedostal přes limit), pořídil jsem modem s nabídky telecomu XAVi X8122r (už mne zaskočilo docela nepřehledné a složité natsavovaní třeba přesměrovaní portů a tak, dělá se to tam asi na 3 různých nelogicky uspořádaných místech - opravdu je mi líto , uživatelů kteří moc nerozumí Ip protokolu), ale k problemu , nastavil jsem router adsl do natu a přehodil na test 4 klenty na ADSL. A hned nastal problem , internet začal mrznout, vše bylo rychlé ale třeba nenačetl celou stránku a někde se kousnul a pomohl refresh ale až třeba po 3 vteřinách, nic dal jsem ping www.seznam.cz -t a začal sledovat. výsledek - neustále vypadávali packety z 30 odpovědí třeba 8 ztraceno a to vetšinou vždy tak 3-4 hned za sebou , což je opravdu znatelné i když jenom prouzdáte po netu. Odpojil jsem klienty abych se vyhnul možnosti úplného vytížení linky a najednou vše úplně bez problemu jediny packet nevypadl, problem opet nastal kldyž jsem zpustil Bittorent klienta Bitcomet aniž by klient vubec něco stahovat nebo zatěžovat linku , z\ačalo spojení opet vypadavat ,, staci pustit DC které je připojeno na 4 HUBecha dohromady je na něm provoz cca 15 KB/s. Myslem jsem že je to chyba HW nebo firmware a že má třeba problems NATEM , jestliže je otevřeno více portů. Ale na internetu nenaleznete žádnou page s firmwarem pro tento modem. Vzal jsem modem a šel jsem ho reklamovat , dnes jsem ho přinesl domu , zapojil jsem ho v defaltní konfiguraci akorat jsem vyplnil uzivateslké jméno a začal testovat . Vysledek - problem uplne stejný . linka nemusí být vůbec zatížena , stačím nějaký stahovací klient a spojení jde do kopru,. přitom modem má 4 x ehternet takže je dimenzován na více uživatelů ale takhle to prostě nemůžu mezi lidi pustit, to připojení je nepoužitelné. nemáte měkdo podobné zkušenosti , nevim jsetli je to vlastnost toho modemu a nebo vlastnost adsl od telecomu. Děkuji za každou radu ..

Daniel Stuchlý (1.3.2006 17:38:56)

napadlo mne vypnout nat a zapnout natovaní třeba na ,linuxu , to by šlo , jestli se nepletu, ovšem jak mám nastavit ten router ? nějak nerozumim tomu bridge modu nebo jak by to mělo být nastaveno ? chápu že si na počítači s WAN sítovkou nastavim Ip adresu veřejnou kterou má adsl router na WAN portu ? ale jak dál s tim, routerem ??? diky za rady

Anonym (1.3.2006 22:02:59)

Taky by mě to zajímalo, na stejným modemu provozuju 2PC, ale je to dost alchymie, v návodu je toho sice hodně, chybí však praktické příklady hrát se přes to nedá a to jsem si objednal i veřejnou IP,

Anonym (9.3.2006 17:47:38)

Jak se dá veřejná IP obědnat? Nevim, jak mam hrát přes modem, na kterej sou zapojený 4PC - to jako budu muset do toho modemu 4 IP nainstalovat? Jak se to dělá? A neměl by mi to telekom nainstalovat sám, když už sem za to zaplatil takový prachy? praktický příklady taky nikde. Vivat alchymia :)

earnil (10.3.2006 01:09:18)

Oni jsou všechny ADSLkovy IP veřený, ale jsou dynamický. IP dostaneš jenom jednu, ten modem je zároveň router, na kterym běží NAT, takže pod jednou IP se schovávají z venku všechny 4 počítače. Telekom ti to samozřejmě zadarmo nenainstaluje, protože sis pořídil samoinstalační balíček a už z názvu vyplývá, že si ho instaluješ sám. Tušim, že za nějaký 3000,- co stojí instalace, ti to rozchoděj, pokud to nezvládneš sám.

Anonym (10.3.2006 08:17:06)

Nahazeni dalsich opsnu je placeny jako nadstandard.

Anonym (29.12.2006 16:58:13)

zdrawim,vlastnim tento router take a nejde mi icq a zadny jiny klient po nastaveni vise uvedenem pres telnet je to furt to same. Jestli ma nekdo ete nejake reseni budu za nej vdecny :).

mf (7.1.2008 00:26:28)

Ahoj. Mám při úpravě nastavení problém, že po zadání přihlašovacích údajů - admin mi přestane fungovat klávesnice a nemůžu napsat heslo. Na modem mám připojeny 2 počítače - může mít vlit, ze kterého počítače provádím změnu?

Anonym (8.1.2008 11:53:36)

Ne, je jedno ze kterého počítače změnu provádíš. Jenom některé Lucenty, starší Asusy a Xavi nešlo občas dost dobře nastavit z jiného prohlížeče než IE. Zkus vymazat cache u prohlížeče a restartovat modem i PC. Když to nepomůže, tak asi jedině reset modemu do továrního nastavení...

Sanevil (25.7.2006 12:17:38)

Řešil jsem tenhle problém a po několika e-mailech s ČT jsem dostal řešení, který funguje: Tuhnutí způsobuje velmi malá NAT tabulka. Projevuje se aktivací diody ALARM. Je tedy potřebné udělat následující: 1. spusťte příkazový řádek (WXP: START>SPUSTIT>"cmd") 2. do otevřeného černého okna napište příkaz "telnet 10.0.0.138" a přihlašte se do modemu s použitím přihlašovacích údajů login "admin" password "admin" 3. napište "modify nbsize maxipsess 512", enter 4. napište "modify nat global udptimeout 60", enter 5. napište "commit", enter 6. napište "get nbsize", enter, zkontrolujte pole Max IP session, hodnota by mla být 512 7. snižte max. počet konexí (sessions) v P2P klientovi, doporučuji hodnotu kolem 50, v případ tuhnut modemu snižujte.

Nargon (25.7.2006 18:36:48)

Ano toto pomaha, ale uplna jistota je natovat na jinem stroji nez na tom modemu. Takze koupit nejaky router, a ten pripojit do modemu. Modem nasledne nastavit do Bridge modu (pokud router umi vytvorit ppp spojeni na protocolu jako je linka pravdepodobne pppoe) nebo ZIPB modu (pokud to ten router vytvorit neumi) a az do tohoto routeru pripojovat dalsi clienty.

eUGENIo (9.3.2006 10:13:13)

Mám ten samý problém také XAVI 8122r a kdykoliv spustím nějakého klienta sítě Bittorrent tak mi vypadává spojení. Jinak mi internet jede skvěle, ale jen do doby než zapnu třeba BitLord. Chvíli na to už mi nejde ani surfovat. Mám známého nedaleko ode mne a ten má ten samý model od Telecomu, ale on si vesele tahá torrenty a nic s tím nedělal NECHÁPU !!!

Anonym (9.3.2006 16:42:51)

No, kdyz za to das Linux server, tak by mozna stacilo nastavit NAT do rezimu DMZ (default server) A nejdriv muzes zkusit zvysit velikost NAT tabulky, pomoci telnetu, navod je na http://cellpipe.wz.cz (On je LUcent Cellpipe uplne stejnej jako Xavina)

Anonym (9.3.2006 13:35:40)

Toto je způsobené malou tabulkou pro NAT v modemu,což způsobí při naplnění tabulky zatuhnutí modemu a rozjede se to až po vymazání tabulky na timeout.Pořiď si lepší modem nebo nepřeprodávej ADSL.

Anonym (8.1.2008 21:52:11)

vyhodit XAVI a koupit neco kvalitnejsiho, nebo v nejlepsim pripade prepnout xavi do bridge a za nej hodit nakej pc router(nejlepe linux)