Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Máte někdo problém s routerem EDIMAX AR 6004A ? Zlobí mi velmi MrkvoSoftí VPN ! Prosím o pomoc.

Máte někdo problém s routerem EDIMAX AR 6004A ? Zlobí mi velmi MrkvoSoftí VPN ! Prosím o pomoc.

y2k (28.1.2004 13:45:33)

Po nastartování routeru mi jde odchozí VPN. Počítač (WIN XP-pro) odešle pakety na portu 1723, volaný počítač (WIN XP-pro) odpoví (př. na portu 3021) na můj router, který ale přemapuje "nevím proč" port (př. na port 5021). Můj počítač volání přijme, server VPN se spojí, proběhne ověření jména a hesla a vše je OK. Ovšem po pokusu o prvotní připojení z druhé strany (které je směrováno na port 1723, který je na mém routeru na mou vnitřní IP povolen) se počítače zcela bez problémů spojí s malou chybkou, že z mé strany je tímto připojení pomocí VPN navždy odsouzeno. Na mě se dostane každý, kdo je u mě v PC povolen, ale já se až do následného restartu routeru nedostanu NIKAM ! Můj počítač vyšle pakety na portu 1723, ale vrací se mu na portu X, který již není routerem mapován na moje PC. Vždy dojde k problému při ověřování jména a hesla protipočítačem. V tu dobu přestane router mapovat a směrovat tuto relaci. Edimax se k tomu samozřejmě nevyjádřil a já to zkouším přes vás tady, jestli někdom nemá podobný problém, který už vyřešil.

Miroslav Šilhavý (28.1.2004 13:48:47)

To je IPSec? IPSec NAT Traversal je hrůza a děs. IPSec není jen o portu, je to celý protokol, který se překládá velmi špatně... V podstatě můžete zapomenout, že by přes NAT dobře fungoval... Raději si zažádejte ISP o další veřejné adresy, jinak se zblázníte :(

y2k (28.1.2004 14:13:03)

IPSec mám vypnutý. Navíc bych se k této variantě moc nepřikládal, protože přes dial-up to chodí sice pomalu, ale bez problémů. A ten jede také přes NAT. A navíc, proč to jde napoprvé a vždy ????

y2k (28.1.2004 20:31:01)

SORRY Dial - up samozřejmě nejede přes NAT, ale připojení funguje i s kombinací s routerem (na druhé straně), který samozřejmě v NAT jede. Toť uvedení věci na pravou míru nebo mýru ??? :-)))))